Με απόφαση του πρωθυπουργού θα μεταφερθούν τμήματα της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο καθηγητής του κ. Θανάσης Μητρόπουλος σημείωσε ότι θα ενταχθούν σε ένα από τα 7 καλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το θέμα το εισήγαγε ο κ. υπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό και μένει να γίνει η νομοθετική ρύθμιση η οποία θα μεταφέρει τα τμήματα της Καβάλας και της Δράμας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Δεν νομίζω ότι θα ανακύψει κάποιο πρόβλημα μέσα από αυτές τις διαδικασίες. Νομίζω ότι πλέον είναι πολιτική απόφαση και είναι θέμα χρόνου το πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».
ΤΑ ΟΦΕΛΗ
Πρόσθεσε ότι «αυτή η μεταφορά για την Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας σημαίνει ότι θα ενταχθούμε σε ένα από τα μεγάλα 7 ερευνητικά Πανεπιστήμια της χώρας. Δεύτερον, θα βρεθούμε με μία ισχυρή τεχνική υπηρεσία δίπλα μας, μαζί με τη δική μας που κι αυτή έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες με αποτέλεσμα να προχωρήσομε και να ξαναδούμε μία πλήρη ανακαίνιση και συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων στις οποίες υστερούμε. Έχουμε πολύ καλούς ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς εξοπλισμούς αλλά υστερούμε στα κτηριακά. Επομένως, από τη μεριά του ΔΠΘ θα ωφεληθούμε από αυτό το πράγμα. Θα ωφεληθούμε ακαδημαϊκά διότι θα ενταχθούμε σε ένα από τα 7 μεγάλα ερευνητικά Πανεπιστήμια. Από την άλλη μεριά το ΔΠΘ θα ωφεληθεί διότι θα εισάγει στους κόλπους του δύο σχολές μία business school και μία θετικών επιστημών, κάτι το οποίο του λείπει. Θα έχουμε ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο στην Περιφέρειά μας, θα στέλνουμε ένα συμπαγές μήνυμα ότι η Περιφέρεια από τη μία άκρη στην άλλη έχει μία συμπαγή ενότητα. Αυτές ήταν συζητήσεις που είχαμε κάνει τις προηγούμενες ημέρες. Η κίνηση του πρωθυπουργού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε κάθε άλλη περίπτωση η Καβάλα και η Δράμα θα συμπιεστούν πάρα πολύ από τα μη κρατικά πανεπιστήμια αν δεν πάρουν μέτρα και νομίζω ότι η κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο. Ενισχύει τα δημόσια πανεπιστήμια ως οφείλει».
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
Τέλος είπε ότι «όλα τα τμήματα θα μεταφερθούν στο ΔΠΘ. Δεν πρόκειται να μετακινηθεί κανένας, το προσωπικό, οι καθηγητές και το τεχνικό προσωπικό δεν πρόκειται να αλλάξει status. Οι διοικητικοί υπάλληλοι θα μείνουν εκεί που είναι, στην κατηγορία όπου ανήκουν, με τις θέσεις ευθύνης που έχουν. Δεν πρόκειται να γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή κανενός. Αυτό που θα γίνει θα φανεί πολύ αργότερα, όταν η Καβάλα με τη Δράμα, θα βρίσκονται στους κόλπους άλλου πανεπιστημίου το οποίο είναι 50 χρόνων, έχει ιατρικές σχολές, είναι ένα πλήρες πολυθεματικό πανεπιστήμιο και θα καταλάβουμε όλοι ότι η Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας όπως από την αρχή την ονειρευόμαστε, θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη Πανεπιστημιούπολη της βόρειας Ελλάδας».

Προηγούμενο άρθροΜελέτη για την στάθμευση στο Νοσοκομείο ζητά ο Ξενοφών Κροκίδης
Επόμενο άρθροΚαθημερινά επισκέψεις σε σχολεία από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας