Ο Δήμος Καβάλας μέσω των δικηγόρων του κατάφερε να κερδίσει την δικαστική υπόθεση με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για εκτάσεις του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου που αρνούνταν να παραχωρήσει. Ο δικηγόρος του Δήμου Καβάλας κ. Απόστολος Αγελαράκης υπογράμμισε πως το Ταμείο δεν ήθελε να προχωρήσει στην παραχώρηση των εν λόγω εκτάσεων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στην υπόθεση αυτή είχα τη αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργου Γραμμένου, η παρουσία του οποίου ήταν καθοριστική. Ο Δικηγορικός Σύλλογος σε μεγάλα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη κοινωνία της περιοχής, πάντα συμβάλει.

Υπήρχε το εξής παράδοξο, ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου όπως είναι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας αρνούνταν να αποδώσει στο Δήμο Καβάλας τμήματα από το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου τα οποία ως εισφορά σε γη είχαν περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Καβάλας. Αυτή η άρνηση στερούνταν λογικής και παρεμπόδιζε την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, όπως η χάραξη κεντρικών δρόμων που θα δώσουν λύση στο Περιγιάλι και θα φέρουν ανάπτυξη της περιοχής, προς όφελος της πόλης και των ιδιοκτητών.

Βγήκε η απόφαση που δικαίωσε τους ισχυρισμούς του Δήμου Καβάλας που βασίζονταν όχι απλά στην κοινή λογική, αλλά σε επιχειρήματα τα οποία ήταν ατράνταχτα. Από ‘δω και πέρα, αυτό που μένει είναι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας να συμμορφωθεί προς το διατακτικό της απόφασης. Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι ο Δήμος Καβάλας δεν είναι φιλόδικος, ούτε αρέσκεται να πηγαίνει στα δικαστήρια χωρίς να υπάρχει ένας βάσιμος ουσιαστικός λόγος».

ΕΞΑΝΤΛΗΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ

Πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Καβάλας εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων, προσπάθειες του κ. δημάρχου Θ. Μουριάδη να τους πείσει με το καλό και με επιχειρήματα. Μεταξύ όλων των άλλων, το Μάιο του 2023 υπήρξε μια επιτόπια μετάβαση του κ. δημάρχου με υπηρεσιακούς παράγοντες –ήμουν κι εγώ παρών- και τον διευθύνοντα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, όπου σε μία πολύωρη σύσκεψη τέθηκαν όλα τα επιχειρήματα και ζητήθηκε να παραδοθούν αυτά τα τμήματα διότι είναι αναγκαία για τη χάραξη δρόμων που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο πόλης. Παρά ταύτα συναντήσαμε άρνηση αδικαιολόγητη. Έτσι ήμασταν αναγκασμένοι να πάμε στα δικαστήρια που σε τελική ανάλυση η δικαιοσύνη είναι η τελευταία καταφυγή όλων των πολιτών και των φορέων για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων».

Προηγούμενο άρθροΥπέρ της τοποθέτησης POS στις λαϊκές αγορές, υπό προϋποθέσεις ο Σωτήρης Ιωαννίδης
Επόμενο άρθροΣτην Αθήνα σήμερα ο Ερντογάν: Η ατζέντα, οι στόχοι και οι προσδοκίες από την επίσκεψη «αστραπή» – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας