Επίκαιρος ο πρώην υπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος για το Νοσοκομείο Καβάλας και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε ότι “Καταρχάς έχω και έγγραφο υπόμνημα που μου έδωσαν στη διάρκεια της επίσκεψής μου ενώ σαφώς και ενημερώθηκα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και εκτιμώ ότι στο γενικό πλαίσιο για ενίσχυση των δομών υγείας θα δρομολογηθούν και προσλήψεις στο Ν. Καβάλας αλλά οι ακριβείς υπολογισμοί δεν έχουν γίνει ακόμη. Πιέζουμε σαφώς αλλά όλοι ξέρουν ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι οι προσδοκίες από το νοσοκομείο Καβάλας είναι πολύ μεγάλες σε σχέση με τα άλλα νοσοκομεία αναφοράς.
Πρέπει να ενισχυθεί και σαφώς πιέζουμε. Αλλά ουσιαστικά τώρα ξεκινάει η κοινοβουλευτική περίοδος. Τώρα ανοίγουν τα θέματα, τώρα αρχίζουν οι διαβουλεύσεις και οι επαφές με το κέντρο. Στο πλαίσιο αυτών των επαφών θα ενισχυθούν οι πιέσεις”.
ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων τόνισε ότι “Εδώ οι καταστροφές στο Νέστο, φυσικά κατηγοριοποιούνται σε καταστροφές στους οικισμούς μια και κάηκαν σπίτια, σε υλικές ζημιές και καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες. Όποια και αν είναι η εμβέλεια αυτών των καταστροφών σαφώς και υπάρχει η υποχρέωση αποζημίωσης των πληγέντων.
Έχω μια ανησυχία και θα πρέπει αυτή να μας κάνει πιο δραστήριους, ώστε να πιέσουμε περισσότερο μια και οι καταστροφές στο Νέστο σε σχέση με τις καταστροφές της Δαδιάς είναι μικρότερες σε εμβέλεια. Και πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές στην Θεσσαλία. Γι αυτό και δεν θέλουμε να παραπέσει το ζήτημα των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες στο Νέστο σε σχέση με τις δύο άλλες περιοχές. Γι αυτό και οι υπηρεσίες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και για αυτό και έχουμε επαφή τοπικά και με τον ΕΛΓΑ ώστε να έχουμε καταγραφή και μετά να πιέσουμε. Κάποιος που έχασε το σπίτι του στο Διαλεκτό έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται ότι καταστράφηκε όλη του η ζωή. Και το δικαίωμα του να αποζημιωθεί δεν είναι μικρότερο από κανενός άλλου. Αυτό πρέπει να γίνει” .
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές τόνισε ότι “Η δική μου θέση ως εκλεγμένου βουλευτή ήταν και είναι πάντα σαφής και αυτονόητη. Βέβαια την σήμερον πρέπει να εξηγούμε ακόμη και τα αυτονόητα. Άρα ένας βουλευτής εκλεγμένος με την σημαία του κόμματος του προφανώς και πρέπει να στηρίξει τις επιλογές του κόμματος του. Επομένως η δική μου στήριξη στον Χρήστο Μέττιο είναι αυτονόητη. Δεν νομίζω να χρειάζεται καμιά δήλωση ή πιστοποιητικό φρονημάτων. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει ζητηθεί Αν μου ζητηθεί δήλωση δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πράξω. Έτσι και αλλιώς αυτό θα προκύψει στην πορεία.
Από εκεί και πέρα πάμε στις περιφερειακές εκλογές με ένα δύσκολο περιβάλλον. Οι φυσικές καταστροφές έχουν αλλάξει πολλά και δημιούργησαν μικρές ή μεγάλες δυσαρέσκειες. Η Θράκη έχει πληγεί, η Μακεδονία επίσης άρα το περιβάλλον δεν είναι ανέφελο και αυτό γίνεται στην επιλογή του κόμματος”. Παράλληλα σημείωσε ότι δεν θέλει να αφήσει κανέναν τυχάρπαστο να κάνει σχόλια για τη δική του στήριξη στις κομματικές επιλογές. “Ανήκω στη ΝΔ και ποτέ ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον δεν πήγα ή δεν σκοπεύω να πάω απέναντι στις επιλογές του κόμματος μου” σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΔιεθνές συμπόσιο «Η Καππαδοκία των ζώντων μνημείων»
Επόμενο άρθροΕλαιόλαδο: Αντιμέτωποι με εξωπραγματικές τιμές οι καταναλωτές – Φόβοι ακόμη και για ελλείψεις