Πρόσκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έλαβε η κυρία Άρτεμις Παπακωστίδου, γνωστή στον κόσμο σαν «η κυρά του Δέλτα» να παραστεί την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 στην 49η γιορτή της Δημοκρατίας που διοργανώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Αυτού Εξοχότητα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιλέγει να προσκαλεί πολίτες από διάφορους επαγγελματικούς τομείς, που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και πολίτες που κάτι έχουν να πουν με τον τρόπο που ζουν.

Η πρόσκληση απευθύνονταν στο ζεύγος Παπακωστίδη, μόνο που αντί του συζύγου που αδυνατεί, θα παραστεί η κυρία Άρτεμης με την κόρη της.

«Εγώ δεν ξέρω να κυκλοφορώ, δεν έχω μπει σε τέτοιο κόσμο θα πει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας .Αισθάνομαι κάπως, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι εγώ. Αυτό θέλω. Να είμαι η κυρά του Δέλτα κι αν μπορέσω να πω δυο κουβέντες θα ζητήσω να νομιμοποιηθούν οι καλύβες μας που είναι στα σύνορα με την Τουρκία και επιτέλους να γίνει ο δρόμος που συνδέει το Δέλτα με το κέντρο. Ο πρωθυπουργός μου το υποσχέθηκε αλλά δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό».

Η κυρία Άρτεμις μας μιλούσε από την καλύβα της, όπου έραβε τα δίχτυα 1200 τετραγωνικών μέτρων τα οποία της έσκισε το δελφίνι όταν ήταν απλωμένα στη θάλασσα για το μεροκάματο.

Έραβε και μας εξέφραζε τις σκέψεις, την αγωνία και την χαρά της για την τιμή αυτή που της έγινε να παραστεί στο Προεδρικό Μέγαρο στο οποίο θα πάρει μαζί της και το σήμα του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, που εδώ και χρόνια δίνει το ελληνικό στίγμα στην περιοχή.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Προηγούμενο άρθροΜικρής έκτασης πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Παγγαίο- Η άμεση επέμβαση απέτρεψε τα χειρότερα
Επόμενο άρθροΦωτιά στη Ρόδο: Επιχειρούν πάνω από 300 πυροσβέστες με 49 υδροφόρα οχήματα – Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 ελικοπτερα και 10 αεροσκάφη