Αυξητικές είναι οι τάσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα και δη στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτης Πούλος υπογράμμισε πως δυστυχώς σύμφωνα με τα σημερινά επίπεδα το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει από το 1,5 ευρώ το λίτρο.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η τιμή της αμόλυβδης έχει περάσει τα 2,05 το λίτρο πανελλαδικά και το πετρέλαιο το 1,80 ευρώ το λίτρο. Δυστυχώς οι διεθνείς τιμές που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, λόγω αύξησης του αργού πετρελαίου, έχουν ανεβάσει πάρει πολύ και τις τιμές στην ελληνική αγορά. Αυτό που θα αρχίσει να «καίει», περίπου σε ένα 20ήμερο, είναι το πετρέλαιο θέρμανσης και η τιμή που θα μπορούν να το προμηθεύονται οι καταναλωτές. Δυστυχώς, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι φέτος δεν πρόκειται να υπάρχει επιδότηση στην αντλία ώστε να είναι καλύτερη η τιμή. Με τα στοιχεία που έχουμε αυτήν τη στιγμή το πετρέλαιο θέρμανσης, το πιο πιθανό είναι να αρχίσει περίπου στο 1,50 ευρώ το λίτρο.
Είναι μια αρκετά υψηλή τιμή, δεν ξέρουμε αν το Υπουργείο δώσει περισσότερα χρήματα τουλάχιστον στις ασθενέστερες οικογένειες ώστε να υπάρξει αυξημένη επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι, για να υπάρξει η δυνατότητα να το αγοράσει περισσότερος κόσμος. Μένει να δούμε τι θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Ας ελπίσουμε να μην υπάρχουν τα διαχρονικά παρατράγουδα που έχουμε, δηλαδή να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα αρκετά νωρίς ώστε να γνωρίζουν ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιοι αναμένεται να επωφεληθούν».
80-90 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΟΙ ΦΟΡΟΙ
Τόνισε για άλλη μία φορά ότι «το Υπουργείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια τιμωρεί τους καταναλωτές που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης, αφού είναι το μόνο προϊόν στο οποίο επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης. Τέτοιοι φόροι μπαίνουν σε προϊόντα πολυτελείας. Αυτό, όμως, δεν είναι προϊόν πολυτελείας κι ο καταναλωτής επιβαρύνεται με τον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ που έχουμε. Αν σήμερα μας έκαναν δώρο οι παραγωγοί το πετρέλαιο θέρμανσης, οι καταναλωτές θα ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν πάνω από 80-90 λεπτά φόρους το λίτρο. Θέλω να πω ότι το προϊόν δεν είναι ακριβό, αλλά επιβαρύνεται με πολύ υψηλούς φόρους και ακριβαίνει».

Προηγούμενο άρθροΤρία δρομολόγια τη μέρα εκτελούνται στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου
Επόμενο άρθροΣυχνό φαινόμενο και οι ηλεκτρονικές απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων και στην Καβάλα