Σκληρή είναι η απάντηση που δίνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC που κατηγορεί τη χώρα μας για «παράνομες επαναπροωθήσεις».

Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή», «το ντοκιμαντέρ του BBC και οι καταγγελίες που εμπεριέχονται μέσα σε αυτό για τη δράση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έρχεται να προστεθεί σε αρκετές ακόμη γνωστές προσπάθειες από το παρελθόν, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και αρνητική εικόνα για τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε ανάλογο δημοσίευμα που παίρνει διαστάσεις σπανίως αναφέρονται οι χιλιάδες ζωές που έχουν σώσει και σώζουν σε καθημερινή βάση, εδώ και χρόνια, οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, κι αυτό είναι σαφώς άδικο για τις ελληνικές Αρχές».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σέβομαι απεριόριστα τον ειδησεογραφικό κολοσσό που είναι το BBC, αλλά στο πλαίσιο μιας αντικειμενικής διερεύνησης θα ήθελα οι πηγές του ντοκιμαντέρ να μην εξαντλούνται στις μαρτυρίες της τουρκικής ακτοφυλακής και εκπροσώπων ΜΚΟ. Η ελληνική πολιτεία, ως οφείλει να κάνει, ερευνά κάθε καταγγελία σε κάθε αρμόδιο επίπεδο».

Σχετικά με τις προτεραιότητες του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον τομέα της μετάναστευσης, είπε ότι «βασικές προτεραιότητες είναι η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακινητών, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές, η προστασία των ευάλωτων ομάδων, η κοινωνική ένταξη όπου απαιτείται, η βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και η καλύτερη οργάνωση της νόμιμης μετανάστευσης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας».

«Το γεωπολιτικό περιβάλλον και οι παράγοντες αστάθειας δεν αφήνουν περιθώριο για χαλαρότητα. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και οι μηχανισμοί έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε κάθε είδους κρίση», προσθέτει ο υπουργός.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση των ροών το πρώτο πεντάμηνο του 2024, σε σχέση με το 2023, ωστόσο είπε ότι «η συνολική εικόνα είναι σταθερή και το σύστημα αντέχει. Το υπουργείο δεν είναι όχημα διευκόλυνσης, αλλά ελέγχου της μετανάστευσης, τόσο της παράνομης, όσο και της νόμιμης».

Προηγούμενο άρθροΜια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Παγγαίου
Επόμενο άρθρο7ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ “Λευτέρης Γεωργακόπουλος”: Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες σήκωσαν την κούπα του πρωταθλητή