Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «προχωράει με γοργούς ρυθμούς η ολοκλήρωση της ελεγχόμενης στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας. Αφού τοποθετήθηκαν όλες οι πινακίδες σε μικρούς και μεγάλους δρόμους της χερσονήσου, τυπώνονται και πλαστικοποιούνται οι κάρτες τις οποίες θα πρέπει οι κάτοχοί τους να τις βάλουν σε θέση που να φαίνεται στο μπαρμπρίζ του αυτοκινήτου τους, έτσι ώστε να γίνεται έλεγχος καθημερινά από τη Δημοτική Αστυνομία, παράλληλα και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε να έχουν μοιραστεί όλες οι κάρτες και να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου».
ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ
Πρόσθεσε ότι «από ‘κει και πέρα είχαμε πει ότι κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του μέτρου, σίγουρα θα βρεθούν κάποιες παράμετροι τις οποίες δεν είχαμε υπολογίσει. Γι’ αυτό και εμείς την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλουμε να συμπληρώσουμε άλλες δύο παραγράφους στον κανονισμό. Η μία θα αφορά τους επαγγελματίες που έχουν επιχείρηση και δραστηριοποιούνται στην Παναγία. Θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία κάρτα στάθμευσης είτε για το επιβατικό τους όχημα είτε για το επαγγελματικό, για να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Η δεύτερη παράγραφος που θέλουμε να προστεθεί, αφορά όσους έχουν ιδιοκτησία στη χερσόνησο αλλά δεν μένουν εκεί και την επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του χρόνου. Αυτοί θα μπορούν να έχουν μια βραχυχρόνια κάρτα και να τη χρησιμοποιούν όταν βρίσκονται στην Παναγία.
Με την εφαρμογή του κανονισμού κι όσο έρχονται ακόμη αιτήσεις, προκύπτουν κάποια προβλήματα, όχι πολύ σημαντικά, τα οποία προσπαθούμε να τα επιλύσουμε.
Πιστεύω ότι μετά την εφαρμογή του μέτρου θα αλλάξει το τοπίο στη χερσόνησο, θα γίνει πιο ανθρώπινο και θα αρμόζει στην ιστορική συνοικία της Παναγίας».

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Αμοιρίδης: Η Περιφέρεια ΑΜΘ με τον κ. Μέττιο φρόντισε για πολλά και αυτό εκτιμώ θα μας φέρει και πάλι πρώτους
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Η «dream team» πίσω από τη ΔΕΘ – Τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει να προετοιμάσουν την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη