Προβληματισμός επικρατεί στους βενζινοπώλες και της Καβάλας από την άνοδο της τιμής των καυσίμων. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος υπογράμμισε ότι η άνοδος των τιμών επιφέρει μείωση της κατανάλωσης.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είμαστε κι εμείς κομμάτι της κοινωνίας και όταν οι τιμές ανεβαίνουν είναι πάρα πολύ ενοχλητικό, πρωτίστως για τους πρατηριούχους διότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Όπως έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, τα πρατήρια θέλουμε κατανάλωση σε λίτρα κι όχι σε αξία. Ο καταναλωτής έχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ να διαθέσει για τον ανεφοδιασμό του σε καύσιμα, κυρίως οι ιδιώτες, οπότε πέφτουν τα λίτρα και ταυτόχρονα η κατανάλωση. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους καταναλωτές που μειώνουν τις μετακινήσεις τους και δυσκολεύονται σε κάποια πράγματα, αλλά και για τους πρατηριούχους που το κέρδος βγαίνει από την κατανάλωση και όχι από τις πολύ υψηλές τιμές».
ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ
Τόνισε για άλλη μία φορά ότι «τα πρατήρια υγρών καυσίμων από τις αρχές του 2022 με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, επιβάλλεται πλαφόν που δεν έχουμε τη δυνατότητα να υπερβούμε το περιθώριο κέρδους που είχαμε τον Αύγουστο του 2021. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό, δυστυχώς, επιβάλλεται μόνο στον τελευταίο κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας, δηλαδή στους πρατηριούχους. Δεν επιβάλλεται ούτε στα διυλιστήρια, ούτε στις εταιρείες εμπορίας. Θέλω να τονίσω και να ενημερώσω για ακόμη μία φορά τους καταναλωτές ότι αυτό που ακούγεται πολλές φορές για αισχροκέρδεια ή για υπερβολικές τιμές εξαιτίας των πρατηριούχων, τις περισσότερες φορές είναι μια κατηγορία αβάσιμη. Δεν θέλω να πω ότι αν τυχόν εφαρμοζόταν το ίδιο πράγμα στα διυλιστήρια της Ελλάδας δεν θα ανέβαιναν οι τιμές, αλλά θα υπήρχε μια καθυστέρηση στην αύξηση των τιμών που βλέπουμε πάρα πολύ γρήγορα να έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη. Το αργό πετρέλαιο έχει ξεπεράσει τα 90 δολάρια το βαρέλι και ήταν επόμενο να ανέβουν οι τιμές αλλά όταν βλέπουμε κι εμείς 2 ευρώ και άνω στο ταμπλό του πρατηρίου, τα πράγματα δεν είναι πάρα πολύ όμορφα για κανέναν μας».

Προηγούμενο άρθροΔιακοπές ηλεκτροδότησης στο κέντρο της Καβάλας-Δείτε αναλυτικά
Επόμενο άρθροΟ ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: Μοντέρνο και “πράσινο” διώροφο πάρκινγκ στον Αϊ-Γιάννη