Για 23η χρονιά θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Κυριακή 1 Οκτωβρίου στον Πλαταμώνα η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Ορεινή Κτηνοτροφία. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δήμο Νέστου για να τιμήσει τον άνθρωπο που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.
Ο επισκέπτης που θα βρεθεί στον Πλαταμώνα θα γευτεί αυθεντικές τις γεύσεις που χαρίζει η κτηνοτροφία, με σήμα κατατεθέν η βραστή γίδα, θα διασκεδάσει με παραδοσιακή μουσική, θα προμηθευτεί αγνά προϊόντα του τόπου, θα απολαύσει την όμορφη φύση του φθινοπώρου, σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του συλλόγου κ. Νέλη Τσεσμεζογλου.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «για 23η χρονιά φέτος, ο πολιτιστικός σύλλογός μας σε συνεργασία με το Δήμο Νέστου οργανώνει την εκδήλωση ορεινής κτηνοτροφίας. Είναι μια εκδήλωση, πλέον θεσμός. Ο κόσμος τη γνωρίζει κι έρχεται να γευτεί τη νόστιμη σούπα βραστής γίδας. Εκτός αυτής θα υπάρχουν και σουβλάκια για τον κόσμο και ό,τι άλλο χρειαστεί και θελήσει. Θα υπάρξει παραδοσιακή μουσική για να διασκεδάσει ο κόσμος, τα παιδιά όπως κάθε χρόνο και μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά με το σύλλογο Art Attack που μετέχει στην εκδήλωσή μας. Θα υπάρξουν πολλά τοπικά προϊόντα για να προμηθευτεί ο κόσμος και ευχόμαστε να υπάρξει κίνηση και να έρθουν οι επισκέπτες να απολαύσουν το φθινοπωρινό τοπίο και να τονώσουν τα ορεινά χωριά της περιοχής μας που έχουν ανάγκη την παρουσία του κόσμου».
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Πρόσθεσε ότι «είναι μία μεγάλη εκδήλωση, χρειάζεται πολλή προετοιμασία, το διοικητικό συμβούλιο και οι εθελοντές κοπιάζουν όλο αυτό το διάστημα για να οργανωθεί άρτια η γιορτή και να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Η γιορτή αυτή ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια και είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο κτηνοτρόφο. Τα χωριά μας εδώ ήταν ως επί το πλείστον χωριά με κτηνοτρόφους. Τώρα έχουν μειωθεί αλλά υπάρχουν ακόμη και παλεύουν σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις ανάγκες και υποχρεώσεις. Κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να τους στηρίζουμε και να τους τιμάμε με αυτήν την εκδήλωση.
Η γιορτή τονώνει το ηθικό των κατοίκων που είναι πλέον πολύ λίγοι και καλό είναι να έρχεται ο κόσμος όχι μόνο για τις εκδηλώσεις αλλά και σαν εκδρομή τα Σαββατοκύριακα».

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία με το Μπουργκάς στον τομέα της κρουαζιέρας θα υπογράψει η Καβάλα τις επόμενες ημέρες
Επόμενο άρθροMarket Pass: Αύριο ολοκληρώνονται οι πληρωμές – Ποιοι θα λάβουν χρήματα τον Νοέμβριο