«Ο κ. Τσίπρας συνελήφθη άλλη μια φορά ψευδόμενος» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη, πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για προεκλογικούς σκοπούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργός πως χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ όταν ρωτήθηκε αν το έπραττε ο ίδιος, αποκρίθηκε «ποτέ», με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για «ρεκόρ υποκρισίας και ψέματος», παραθέτοντας μάλιστα με ημερομηνίες 3 φορές που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το είχε χρησιμοποιήσει εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας συνελήφθη άλλη μια φορά ψευδόμενος. Προκειμένου να επιτεθεί ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε προ ολίγου στη συνέντευξή του στον κ. Χατζηνικολάου ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προεκλογική περίοδο.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μεταβεί σε περιοχές της επικράτειας που είχε προεκλογικές ομιλίες ή να επιστρέψει στην Αθήνα από πόλεις όπου περιόδευε.

Στις 14 Ιουνίου του 2019, στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για να πετάξει από την Μάλτα στη Ρόδο.

Στις 27 Ιουνίου του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

Ενώ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες -όπου συμμετείχε σε εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως πρωθυπουργός- δεν προσγειώθηκε στη βάση της Ελευσίνας, αλλά κατευθύνθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση.

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός πολλές φορές είναι υποχρεωμένος να συνδυάσει τα κυβερνητικά καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμά του, με την συμμετοχή σε προεκλογικές εκδηλώσεις ως αρχηγός κόμματος. Αλλά αυτό που έκανε εκείνος ως πρωθυπουργός, είναι το ίδιο πράγμα για το οποίο καταγγέλλει σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ουδείς ποτέ αμφισβήτησε ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός παραμένει πρωθυπουργός και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κι ότι κάποιες φορές, πρέπει να συνδυάσει τα καθήκοντά του με την προεκλογική δραστηριότητα. Ποτέ μέχρι σήμερα, που ο κ. Τσίπρας σπάει και αυτό το ρεκόρ ψέματος, υποκρισίας και λαϊκισμού!» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Προηγούμενο άρθροΈκτακτα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ λόγω Λευκής Νύχτας
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της διοίκησης του Δήμου Παγγαίου με τους Συλλόγους Επαγγελματιών στην Δ.Ε Ορφανού και Ελευθερών αναφορικά με την τουριστική περίοδο