Για ακόμα μία φορά, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, βάζει μόνος του τον εαυτό του σε δύσκολη θέση. Η παρουσία του στο πρόσφατο συνέδριο Ανεξάρτητων Αρχών αλλά και η κατάθεσή του στην επιτροπή LIBE του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ήρθαν να ενισχύσουν την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι μόνο ανεξάρτητος δεν είναι.

Ο κ. Ράμμος, παρά το γεγονός ότι ορίστηκε πρόεδρος της ΑΔΑΕ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έχοντας δηλαδή διακομματική συναίνεση, φαίνεται πως… απολαμβάνει την αποθέωση της οποία τυγχάνει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εσχάτως και από αυτή του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, τα δύο αυτά κόμματα έχουν έρθει… αρκετά κοντά το τελευταίο διάστημα με πρόσχημα την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Επιπλέον, είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από δημοσιογραφικές πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Ράμμο να αποτελεί έναν από τους στενούς συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα αλλά και να «φλερτάρει» με την είσοδο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συμπεριφορά του κ. Ράμμου όλο αυτό το διάστημα, δεν δείχνει να συνάδει με αυτή ενός «ανεξάρτητου» προέδρου.
Ειδικότερα οι υποδείξεις που έχει κάνει εσχάτως προς τη Δικαιοσύνη, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται από έναν δικαστικό λειτουργό της εμπειρίας του, αλλά και το γεγονός ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, προς μέσα και δημοσιογράφους που πρόσκεινται στην αντιπολιτευση, προφανώς και δείχνουν ότι… κάτι τρέχει με τον κ. Ράμμο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν επιθυμεί να είναι πράγματι «ανεξάρτητος» και άμεμπτος, να μην προσπαθεί με επικλήσεις στο συναίσθημα να καλύψει το γεγονός ότι είναι σε ανοικτή γραμμή με συγκεκριμένα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα…

Πηγή:www.fimotro.gr

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ – O Τσακαλώτος άνοιξε την πόρτα: Δύσκολο να υπάρχει σε αυτό το κόμμα η περηφάνεια της Αριστεράς – Καρφιά για «τοξικό κλίμα» και «αρχηγισμό»
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Παρόντες σήμερα σε ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τη Διαχείριση Απορριμμάτων