Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωΐ της Τετάρτης 31 Μαΐου σε αγροτική έκταση στην περιοχή του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στην Ελευθερουπολη.

Η ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων και αδρανών υλικών ανάμεσα στα οποία μπορεί να βρεθούν και κάποια λάστιχα, η παράνομη συγκέντρωση τους σε οικόπεδα, αποτελούν μια τοξική βραδυφλεγή βόμβα για τη δημόσια υγεία.
Κατά καιρούς, μετατρέπονται σε εστίες πυρκαγιάς και η έκλυση των βλαβερών ουσιών των ελαστικών είναι επιζήμια, τόσο για το περιβάλλον όσο και τη δημόσια υγεία καθώς με την φωτιά απελευθερώνεται ένας πυκνός και τοξικός καπνός που περιέχει κυάνιο, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου και προϊόντα βουταδιενίου και στυρολίου.

Στον μεγαλύτερο βέβαια κίνδυνο εκτίθενται οι πυροσβέστες που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτού του είδος τις πυρκαγιές λόγω της τοξικότητας των αερίων και της κάπνας που εναποτίθεται στο δέρμα αλλά και στον εξοπλισμό των.

Για αυτό ακριβώς ο Δήμος Παγγαίου εχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ecoelastika και την συνεργαζόμενη εταιρεία eco-kyklos που αφορά την περισυλλογή και την απομάκρυνση παλιών ελαστικών.
Οι πολίτες σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιδημάρχους αλλά και την υπηρεσία καθαριότητας (2592350063) του δήμου οφείλουν να επικοινωνούν και να μεριμνούν για την ασφαλή συγκέντρωση και απομάκρυνση των παλιών ελαστικών

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε από το Δήμο Θάσου ο καθαρισμός από άχρηστα αντικείμενα στην περιοχή Γλυκάδι Θάσου
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Στο στόχαστρο του Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ: «Στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, για κυβέρνηση ψηφίζουμε»