Σχετική κάμψη παρουσιάζει η κίνηση στα αρτοποιεία της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και ιδιοκτήτης των αρτοποιείων «Forno Classico», Θωμάς Χατζούλης.
«Μετά τη θερινή περίοδο, που υπήρχε μία αυξημένη κίνηση λόγω του μεγάλου τουριστικού κύματος που είχαμε στην περιοχή μας, παρατηρούμε μία σχετική κάμψη. Τις ημέρες που έχουμε ονομαστικές εορτές υπάρχει περισσότερη κίνηση, αλλά τις υπόλοιπες ημέρες η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χατζούλης.
ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
«Όσον αφορά τα προϊόντα μας και τα το σκευάσματα που πωλούνται στα αρτοποιεία, δεν έχουμε προχωρήσει σε αυξήσεις κι αυτό είναι σημαντικό για τον καταναλωτή, παρά το ότι έχουν ανέβει σημαντικά οι τιμές στις πρώτες ύλες για εμάς, όπως επίσης και η ενέργεια που βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα και πάλι, μιας κι έχουν σταματήσει οι όποιες επιδοτήσεις λαμβάναμε», συμπλήρωσε σχετικά.
Σε σχέση με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, που είναι προϊόντα της εορταστικής περιόδου, ο κ. Χατζούλης εκτίμησε ότι θα κυμανθούν λίγο ως πολύ στην ίδια τιμή με πέρυσι, με μία μικρή ίσως αύξηση της τάξης του 5 με 7%.
«Δεν μιλάμε για κάτι σημαντικό. Ίσως κάτι που έκανε 13 ευρώ το κιλό πέρυσι να πάει στα 14 ευρώ, για να καλυφθούν κάποια έξοδα. Μη ξεχνάμε ότι στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έχουμε και περισσότερο προσωπικό στα αρτοποιεία μας, έχουμε τα δώρα κι άρα ένα υψηλό κόστος για εμάς, οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφθεί γενικότερα αυτή η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε», επισήμανε.
ΠΤΩΤΙΚΗ Η ΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΨΩΜΙΟΥ
Όσον αφορά την κατανάλωση του ψωμιού στην περιοχή μας, ο κ. Χατζούλης επισήμανε ότι η τάση είναι πτωτική για διάφορους λόγους.
«Πολλοί τρώνε λιγότερο ψωμί για λόγους υγείας, υπάρχουν πελάτες που αγοράζουν βέβαια καθημερινά, άλλοι μέρα παρά μέρα και άλλοι δύο φορές την εβδομάδα μόλις. Επίσης κάποιοι, λόγω της δουλειάς τους, τρώνε μία φορά την ημέρα, οπότε αμέσως αμέσως μειώνεται και η κατανάλωση του ψωμιού στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζούλης.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Σε σχέση τέλος το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Χατζούλης έκανε λόγο για αιφνιδιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ μίλησε για οριζόντιο μέτρο που στην ουσία τους τσουβαλιάζει όλους. «Δεν έχει καμία λογική. Κοιτάζουν να τα πάρουν από τους μικρούς. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αλλού είναι η φοροδιαφυγή και τα μεγάλα νούμερα κι όχι σε μας. Προσπαθούν να πάρουν από ένα μικρό επαγγελματία που βγάζει 10.000 με 15.000 ευρώ τον χρόνο κι άλλοι μένουν στο απυρόβλητο», επισήμανε σχετικά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΟ Καβάλα με την Egnatia Aviation
Επόμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης για τον εμβληματικό Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Βασίλη Θεοδωρίδη