Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για το θέμα των νταλικών που εκτελωνίζουν στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Αρχέλαο Γρανά το μεγάλο πρόβλημα είναι πως θα πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα με την μετακίνηση αυτών των οχημάτων ώστε να γίνεται διαφορετικά η φορτοεκφόρτωση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε κάνει μία σύσκεψη πέρυσι πριν το καλοκαίρι κι ήταν καλεσμένοι το Λιμεναρχείο, η διευθύντρια του Τελωνείου, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Συζητήσαμε τι θα γίνει με τις νταλίκες που εισέρχονται στη πόλη, για να εκτελωνίσουν τα προϊόντα τους στο Τελωνείο που βρίσκεται στο λιμάνι και για να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν στα πλοία. Το πρόβλημα που ανέφερε η διευθύντρια του Τελωνείου είναι ότι έχουν κάθε μέρα 5-6 νταλίκες και να γίνουν οι υποδομές στο νέο λιμάνι «Φίλιππος», πολύ ευχαρίστως θα πάνε να εγκατασταθούν εκεί και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι με τα πλοία που έρχονται να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν. Παίρνουν περίπου 100-150 νταλίκες το καθένα. Όλα αυτά τα φορτηγά έρχονται στην πόλη και πρέπει να φύγουν με τα πλοία. Δεν ξέρω πώς μπορεί να λυθεί. Θα ήταν ευχής έργο αυτά τα πλοία να πάνε στο «Φίλιππος» και να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν εκεί τις νταλίκες. Είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Πρέπει να γίνει κάτι κεντρικά ώστε να αλλάξει όλη η διευθέτηση της φορτοεκφόρτωσης των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης στο λιμάνι «Φίλιππο». Εκεί θα έλυνε και το μεγάλο πρόβλημα της κυκλοφορίας των μεγάλων οχημάτων μέσα στην πόλη.

Θα πρέπει και το Λιμεναρχείο και το υπουργείο Ναυτιλίας να δουν πώς θα λυθεί αυτό το πρόβλημα».

ΘΕΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

Σχολίασε ότι «είχα διαβάσει ότι δεν έγινε τίποτα για το θέμα. Έχει γίνει σύσκεψη και δεν ξέρω από εκεί και πέρα τι έχουν κάνει οι υπεύθυνοι. Θα πρέπει να το δούμε ξανά κάποια στιγμή, με το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και το υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά το Τελωνείο. Να είναι, πλέον, το λιμάνι τουριστικό και τίποτα επιπλέον. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο τι γίνεται με το κυκλοφοριακό και ποιος ο λόγος για ό,τι γίνεται στο λιμάνι της Καβάλας στην πόλη».

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στο Παληό- Έκλεισε ο δρόμος
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Το έργο στην Κεραμωτή είναι έμπρακτη απόδειξη ότι η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη