Στα μέσα Μαΐου ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του αναχώματος που οδηγεί στο Δέλτα του Έβρου, σύμφωνα με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Βασίλης Δελησταμάτης.

Πρόκειται για το τμήμα που περιλαμβάνεται από το Φυλάκιο Καραγώγου μέχρι το Παρατηρητήριο του Δασαρχείου μήκους 24 χλμ. περίπου το οποίο χρησιμοποιείται από το Στρατό, Τεχνικές Υπηρεσίες, Αλιείς Αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Όπως διευκρίνισε ο κ Δελησταμάτης το κομμάτι αυτό δεν είναι οδικό δίκτυο αλλά ανάχωμα αντιπλημμυρικό, ανήκει στην Περιφέρεια χρησιμοποιείται παράτυπα όμως είναι υποχρεωμένοι να το συντηρήσουν αφού είναι της δικαιοδοσίας τους.

Πριν 3 χρόνια είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες δημοπράτησης που λόγω αντιδικιών καθυστέρησαν. Τώρα η υπόθεση τελεσιδίκησε και ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί στα μέσα Μαΐου ώστε να συντηρήσει το τμήμα αυτό, που δυστυχώς ο καιρός δημιούργησε επιπλέον προβλήματα γι’ αυτό και αρχικά θα γίνει αυτοψία στο χώρο ώστε να διαπιστωθεί την έκταση της ζημίας πριν και μετά.

Οι άλλοι δυο δίοδοι, που οδηγούν στο Δέλτα είναι αγροτικοί δρόμοι, ο πρώτος από τα Λουτρά και ο δεύτερος από τον Δορίσκο και ουδεμιά σχέση έχει η Περιφέρεια.

Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης την περασμένη εβδομάδα με θέμα την καλύτερη πρόσβαση στο Δέλτα παρουσία πολλών υπηρεσιακών παραγόντων ζητήθηκε και η συνδρομή του Στρατού ανά διαστήματα στην συντήρηση του, αφού κάνει χρήση του δικτύου αυτού.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Προηγούμενο άρθροΚύμα αντιδράσεων από τη «βόμβα» Βαρουφάκη για το σχέδιο «Δήμητρα» – Ο προφανής συλλογισμός Πατέλη και το βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok
Επόμενο άρθροΑντώνης Μυλωνάκης: Αστυνομικοί στο σπίτι του για να τον συλλάβουν – Τον μήνυσαν στελέχη της Ελληνικής Λύσης