Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδημάρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ιακωβίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Πέτρο Μεγκλή, παρουσίασε τις εργασίες που γίνονται στο Φρούριο Καβάλας, προς αποκατάσταση των φθορών στον κοιτώνα των αξιωματικών και στο παλιό τζάμι, καθώς και τις παρεμβάσεις στο θεατράκι.

Δήλωση Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη

“Θέλω να ευχαριστήσω τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο, τον κ. Μεγκλή, και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στον κοιτώνα των αξιωματικών, μετά την κατάρρευση τμήματος του φρουρίου τον περασμένο Ιούνιο. Έχει γίνει λιθοσυρραφή με νέα λιθοσώματα στις περιοχές των έντονων ρωγμών, εφαρμογή ενεμάτων υδραυλικής ασβέστου, τοποθέτηση προεντεταμένων τενόντων κατά μήκος του βορειοδυτικού και νοτιοανατολικού τοίχου και στο εσωτερικό αυτών, στο ύψος του δαπέδου και στο ύψος της έδρασης της στέγης και τοποθέτηση οριζόντιων και κατακόρυφων υδρορροών προς απορροή των όμβριων υδάτων της στέγης, ενώ εγκαταστάθηκε και ένα σύστημα αποστράγγισης όμβριων εξωτερικά και κατά μήκος του βορειοανατολικού τοίχου.

Εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στη συνολική μελέτη του Φρουρίου, θα εκτελεστούν και στο παλιό τζάμι, ενώ θα δημιουργηθούν και διάδρομοι πρόσβασης για τα ΑμΕΑ, μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος, ουσιαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στο θεατράκι, όπου, εκτός από την αντικατάσταση των κερκίδων, θα κατασκευαστούν νέα καμαρίνια και σκηνή”.

Δήλωση Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ιακωβίδη

“Η παρέμβαση στο τμήμα του Φρουρίου που έπεσε πριν από λίγους μήνες, είναι πάρα πολύ καλή. Αυτή η δουλειά μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα σημεία που εμφανίζουν κάποιο πρόβλημα. Πιστεύω ότι στο τέλος το Φρούριο θα επανέλθει στην προτέρα κατάσταση, για να κερδίσουμε το στοίχημα της προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών και της καλύτερης δυνατής συντήρησης ενός εμβληματικού κτηρίου της πόλης μας”.

Προηγούμενο άρθροΗ «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα» από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης ταξίδεψε στον κυπριακό Τύπο και κέρδισε τις εντυπώσεις στην 9η ΑΙΤ
Επόμενο άρθροΜε δικό του περίπτερο ο Δήμος Θάσου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης