Στην Τουρκία βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κι αυτή την ώρα επισκέπτεται τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Στο σεισμόπληκτο Χατάι της Τουρκίας προσγειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γείτονα.

Ο υπουργός συνοδεύοταν από τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ και επισκέφτηκαν σεισμόπληκτες περιοχές και στη συνέχεια το Κέντρο Συντονισμού Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD).

Ο υπουργός είχε μιλήσει στο MEGA για την επικοινωνία που είχε με τον Χουλουσί Ακάρ αλλά και το παρασκήνιο της επικείμενης επίσκεψής του στην Τουρκία.

«Προ ημερών στα πλαίσια των ανταλλαγών συλληπητήριων μηνυμάτων και λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία, αλλά και της τραγωδίας των Τεμπών, ο ομόλογός μου πρότεινε να επισκεφτώ τις σεισμόπληκτες περιοχές», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν απέρριψαν αυτή την πρόταση, έπρεπε όμως να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία, ασφαλώς πριν από το Πάσχα και την προεκλογική περίοδο, τη δική μας και την τουρκική. Επιλέξαμε τελικά την προσεχή Τρίτη και θα πραγματοποιήσουμε μία επίσκεψη τις σεισμόπληκτες περιοχές».

Στόχος αυτής της επίσκεψης είναι να εκπέμψουν ένα συμβολικό μήνυμα, την ώρα που είναι φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ενώ ο υπουργός τονίζει ότι επιθυμία της χώρας μας είναι η αποκλιμάκωση αυτή να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.

«Εμείς συνεχίζουμε πάνω στις δικές μας στοχεύσεις, αλλά ας το δούμε ως ένα παράθυρο επικοινωνίας. Δεν πάω στη Τουρκία για να λύσουμε όλες τις διαφορές μας, αλλά πάω για να βοηθήσουμε, να εκπέμψουμε ένα μήνυμα. Κάποια πράγματα, όπως φυσικές καταστροφές και τραγωδίες, είναι πάνω από πολιτικούς ανταγωνισμούς, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, και θα μπορούσαν να προκαλέσουν ως μοχλοί αποκλιμάκωσης», εξήγησε.

«Δουλειά μας είναι να εντείνουμε την προσπάθεια για να αυξήσουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. Η αποτροπή δεν ταυτίζεται με την άμυνα, είναι η προσπάθεια να αποθαρρύνουμε τον αντίπαλο. Πως το κάνεις αυτό; Με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια πιο εντατικά για να εξοπλίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε αυτές να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν», τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΈφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023 στο λιμάνι της Καβάλας
Επόμενο άρθροΈτοιμο σε σύντομο διάστημα το κυνοκομείο αδέσποτων ζώων στο Δήμο Παγγαίου