Συνδημότες και συνδημότισσες,

πριν από λίγες ημέρες, ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης δήλωσε δημόσια ότι:

“…αν ο κ. Χρυσανίδης είναι σήμερα εδώ που είναι, έστω και στην αντιπολίτευση, το οφείλει στον κ. Ιακωβίδη. Άλλα πράγματα δε σας λέω…”

αφήνοντας έτσι διά της μεθόδου της “λάσπης στον ανεμιστήρα” υπόνοιες για υπόγειες συμπράξεις στις εκλογές ή συναλλαγές και εξυπηρετήσεις οικονομικού, πολιτικού ή άλλου περιεχομένου.

Αφού μάταια περίμενα όλες αυτές τις μέρες να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε με τα άθλια αυτά υπονοούμενα και μισόλογα, είμαι σήμερα αναγκασμένος να ξεκαθαρίσω τη θέση μου σχετικά με την -αποκλειστικά- επαγγελματική σχέση μου με τον κ. Ιακωβίδη, τ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, στα πλαίσια του έργου ανάπλασης του οικοπέδου “ΚΡΕΗ”.

Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε το 2013 και η κοινοπραξία στην οποία συμμετείχα ξεκίνησε να το εκτελεί το 2019, χωρίς καμία δική μου υπαιτιότητα για την καθυστέρηση αυτή. Το έργο αποπερατώθηκε στο τέλος του 2022, γι’ αυτό και η βεβαίωση περαίωσης φέρει ημερομηνία 31/12/2022. Από εκεί και ύστερα ξεκίνησε ένας “γολγοθάς” για την διοικητική και οριστική παραλαβή του έργου, αφού για λόγους τους οποίους τώρα πλέον μπορώ να κατανοήσω απόλυτα, υπήρξαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

Προς τιμήν του ο κ. Ιακωβίδης και στα πλαίσια των καθηκόντων του, προσπάθησε να μην παρεμποδίσει την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας, παρά τις πιέσεις που προφανώς δεχόταν για το αντίθετο.

Πιστοποίησε με γραπτή του βεβαίωσή του το αληθές, δηλαδή ότι “δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί η παραλαβή του έργου λόγω καθυστέρησης στη σύνδεση με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης” κάτι που ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη του Δήμου Καβάλας και συγκεκριμένα της ΔΕΥΑΚ.

Έχοντας μελετήσει τη νομοθεσία και τις εγκυκλίους σχετικά με τα κωλύματα εκλογιμότητας, απέστειλα το ιστορικό της υπόθεσης και όλα τα σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο Εσωτερικών, αναζητώντας απάντηση στο ερώτημα αν τελικά με όλα αυτά που έχουν συμβεί υφίσταται κώλυμα. Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι “η διαπίστωση της ύπαρξης κωλύματος ή μη, αποτελεί αντικείμενο δικαστικής κρίσης”, αφού φυσιολογικά σε τέτοιες περιπτώσεις συνεκτιμώνται διάφοροι παράγοντες συμπεριλαμβανομένης της υπαιτιότητας (ή μη) του εργολάβου.

Με όλα αυτά τα δεδομένα (οι βεβαιώσεις, τα έγγραφα και η αλληλογραφία με τις υπηρεσίες είναι στη διάθεση οποιουδήποτε τα χρειαστεί) και με τη βεβαιότητα πια ότι δεν υπάρχει στην περίπτωσή μου κανένα ουσιαστικό κώλυμα, προχώρησα κανονικά στην υποψηφιότητα και την κατάθεση του συνδυασμού στο Πρωτοδικείο.

Από όλα τα παραπάνω αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι:

  1. Ο κ. Μουριάδης γνώριζε πολύ καλά τη νομοθεσία και σκοπίμως καθυστέρησε την παραλαβή του έργου στο οικόπεδο “ΚΡΕΗ” , ώστε στην περίπτωση που ο συνδυασμός μας περνούσε στο δεύτερο γύρο, να βγάλει το θέμα στην επιφάνεια με τον τρόπο που ο ίδιος γνωρίζει καλά.
  2. Οι πιέσεις στον τ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών δεν απέδωσαν. Αντίθετα, ο κ. Ιακωβίδης πιστοποίησε γραπτώς την -όπως φαίνεται πια σκόπιμη- καθυστέρηση σύνδεσης με τα δίκτυα της ΔΕΥΑΚ που ήταν και η αιτία που το έργο δεν ήταν δυνατόν να παραληφθεί. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την έντιμη στάση του και που δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του κ. Μουριάδη, όπως έκαναν οι “φίλοι” του δημοσιογράφοι στην Αθήνα που έβαλαν στο συρτάρι τις αναφορές μου για την σπατάλη και την κακοδιαχείριση.
  3. Η έντιμη αυτή στάση του κ. Ιακωβίδη ήταν και η αιτία που ο ίδιος δεν ήταν στις εκλογές στη “λίστα προτιμήσεων σταυροδοσίας” του κ. Μουριάδη, κάτι που πλήρωσε με τη μη εκλογή του.
  4. Όταν ο κ. Μουριάδης κατάλαβε ότι είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε σοβαρή αντιπολίτευση, χωρίς διάθεση για συμψηφισμούς και συγκαλύψεις, προσπάθησε να εκθέσει όχι μόνο εμένα, αλλά και τον συνεργάτη του, θέλοντας να παρασύρει τους πάντες στα θολά λασπόνερα που έμαθε να κολυμπάει.
  5. Του υπενθυμίζουμε ακόμη μια φορά, ότι ο συνδυασμός «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» θα στηρίζει οτιδήποτε πάει να γίνει προς όφελος του τόπου μας, αλλά θα είναι σθεναρά αντίθετος στην ανοργανωσιά, την σπατάλη και την κακοδιαχείριση.
  6. Τέλος του υπενθυμίζουμε ότι σήμερα είναι ο εκλεγμένος Δήμαρχος Καβάλας, όχι γιατί στην πρώτη του θητεία παρουσίασε κάποιο σημαντικό έργο, αλλά γιατί όπως φάνηκε ξεκάθαρα μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, είχε την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μέσων και του τοπικού εκδοτικού κατεστημένου, καθώς και την στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτικών παραγόντων όλων των αποχρώσεων.

Γιατί απλά για τα δικά τους συμφέροντα, είναι μάλλον ο πιο χρήσιμος…

Για τη δημοτική παράταξη ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ,
Χαράλαμπος Ν. Χρυσανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος

Προηγούμενο άρθροΤο παρασκήνιο της απόφασης για την αποπομπή Αυγενάκη, τα γεγονότα του αεροδρομίου και το βαρύ κλίμα πριν τη διαγραφή
Επόμενο άρθροΤέλος στην παραμονή στάθμευση οχημάτων στη συμβολή των οδών 7ης Μεραρχίας & Ελ. Βενιζέλου- Τοποθέτηση τσιμεντένιων γλαστρών στο συγκεκριμένο σημείο