Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας θεωρεί υποχρέωσή του να απαντήσει στις φήμες και τους ισχυρισμούς του διαδικτύου και ανακοινώνει τα παρακάτω:
Στις 12 Ιουλίου κλήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να μεταβούν στη Μητρόπολη και να συζητήσουν το θέμα της στέγασης του ΣΦΓΤ Καβάλας στο κτίριο της οδού Κύπρου.
Από τα 11 εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου δήλωσαν συμμετοχή και προσήλθαν για τη διαπραγμάτευση στις 13 Ιουλίου ο Πρόεδρος, η Ταμίας , η Γραμματέας του Συνδέσμου και αρχιτέκτονας ως τεχνικός σύμβουλος του Συνδέσμου. Οι υπόλοιποι, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, επέλεξαν να μην παρευρίσκονται στη σημαντική συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο.
Στις 9 Αυγούστου κλήθηκαν και πάλι τα μέλη του ΔΣ για να συζητηθεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και να γίνει αποδεκτό ή να καταψηφιστεί.
Προσήλθαν στο Διοικητικό Συμβούλιο οκτώ (8) από τα 11 μέλη . Έγινε δεκτό το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τη θετική ψήφο όλων των παρόντων μελών . Κάτω από αυτές τις συνθήκες κοινοποιήθηκε η απόφαση του ΔΣ στον Μητροπολίτη και προχώρησε το θέμα και από την πλευρά της Μητρόπολης ώστε να ξεκινήσουν τα έργα προς ολοκλήρωση της μεταστέγασης του Συνδέσμου.
Μετά από την αντίδραση μερίδας συμπολιτών μας εκφράστηκαν διαφωνίες μελών του ΔΣ, παρότι είχαν προσυπογράψει την απόφαση αποδοχής.
Ακολούθησε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 επίσκεψη του Μητροπολίτη κ. Στέφανου και συμμετοχή του στη συζήτηση του ΔΣ του Συνδέσμου. Δέχθηκε συγκεκριμένα ερωτήματα και διευκρίνισε ότι ο Σύνδεσμος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το θεατράκι, που θα ανακαινιστεί εκ βάθρων, για τις εκδηλώσεις του.
Επίσης στο κτίριο που θα παραχωρηθεί στον ΣΦΓΤ επί της Βενιζέλου , εκτός των άλλων εργασιών που θα γίνουν με έξοδα της Μητροπόλεως, θα κατασκευαστεί αμφιθεατρικός χώρος για αποκλειστική χρήση από τον Σύνδεσμο. Ακόμη δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει αναφορά στην είσοδο του κειμηλιαρχείου για την πολυετή χρήση του κτιρίου από τον Σύνδεσμο καθώς και η ιστορική του πορεία.
Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας συστήθηκε, λειτούργησε και μεγαλούργησε στο χώρο του Πολιτισμού γενικά και της Τέχνης ειδικότερα, επειδή το ανθρώπινο δυναμικό που εργάστηκε γι αυτόν διέθεσε και διαθέτει χρόνο, μεράκι και έμπνευση για 70 χρόνια.
Ελπίζουμε ότι η Καβάλα θα συνεχίσει να στηρίζει τον χώρο του πολιτισμού που εκφράζει ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών ανεξαρτήτως της ταχυδρομικής διεύθυνσης των γραφείων του.
Ο Πρόεδρος του ΣΦΓΤ Καβάλας
Βαγγέλης Καμπουρίδης

Προηγούμενο άρθροΣτα χέρια των αρχών οι δράστες της ληστείας στην Καβάλα- Άμεση εξιχνίαση από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας
Επόμενο άρθρο“Χρυσή” η Άννα Κορακάκη – Πήρε το πρώτο μετάλλιο για το 2024