Στο μη παρέκει έχει φτάσει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό, γεγονός που ανάγκασε το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. να αποφασίσει κινητοποίηση για την ερχόμενη Τετάρτη (18/10).
”Καλούμε όλους, βουλευτές, δημάρχους, αυτοδιοικητικούς, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα κάνουμε, γιατί το θέμα του νοσοκομείου τους αφορά όλους. Πρέπει να δράσουμε από κοινού για να καταστεί δυνατό να βρεθεί μια λύση”, τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ., Κατερίνα Πετράκη.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
”Έχουμε πάρει απόφαση ως Σωματείο και προκηρύξαμε στάση εργασίας για την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου στις 8.30 το πρωί. Το κυρίαρχό μας αίτημα και ο λόγος για τον οποίο προκηρύχθηκε αυτή η στάση εργασίας, είναι η έλλειψη προσωπικού και η απαίτηση για προσλήψεις. Αυτό δηλαδή που ζητήσαμε και στη σύσκεψη που κάναμε με τους φορείς και με τα έγγραφα που έχουμε στείλει παντού. Λέμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε όλα υπάρχει ένα όριο”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πετράκη.
ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΟΝ 60% ΣΕ ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ…
”Έχουμε και μια δυσμενή εξέλιξη, καθώς μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές συνάδελφοι που μετείχαν σε αυτές εξελέγησαν και μοιραία θα μετακινηθούν στον τόπο από τον οποίο προέρχονται κι έχουν εκλεγεί. Αυτό λέει ο νόμος και σωστά θα γίνει, που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αποχωρήσει και άλλοι. Ο προϊστάμενος του παραϊατρικού προσωπικού δεν θα μπορεί να εκδώσει πρόγραμμα αν δεν αναπληρωθούν ή αν δεν έρθουν προσλήψεις στο παραϊατρικό προσωπικό. Έχουμε έλλειψη σχεδόν 60% σε παραϊατρικό προσωπικό και καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί αν φύγει έστω κι ένας που θα φύγει, αφού είναι δικαίωμά του”, συμπλήρωσε ακόμη η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
”Αυτά έπρεπε να προβλεφθούν, δεν μπορεί μια υπηρεσία να είναι στελεχωμένη με τόσο χαμηλό ποσοστό. Δεν μπορεί να κρέμεται μια υπηρεσία σε έναν ή δυο μόνο εργαζόμενους. Έχουμε αποχωρήσεις και με συνταξιοδότηση. Τι ζητάμε; Να μας διευκολύνουν στις προσλήψεις που έχουν αποφασιστεί από τον Φεβρουάριο. Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, καθώς έχουν δεσμευτεί τα κονδύλια που δεν αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά το νοσοκομείο, για να μπορέσουμε προσωρινά να καλύψουμε τα τεράστια κενά. Και ενώ λέμε να αναπτύξουμε νέες δραστηριότητες, θα σταματήσουμε και τις υφιστάμενες λειτουργίες. Είναι άδικο για το νοσοκομείο μας, για όλους μας. Άνθρωποι είμαστε, ως πότε θα εργαζόμαστε έτσι; Δεν μπορεί να παραδίδει η νοσηλεύτρια το πρωί τη βάρδιά της και την ίδια στιγμή να λιποθυμά. Δεν γίνονται αυτά”, ανέφερε καταληκτικά η κ. Πετράκη.

Προηγούμενο άρθροΑυτοδιοικητικές εκλογές: Στις κάλπες αύριο οι πολίτες
Επόμενο άρθροΤο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης διεκδικεί πιστοποίηση που θα φέρει διεθνείς διοργανώσεις