Επιστρέφει ο Άη Βασίλης από την Καισάρεια στο Λαογραφικό Χωριό Ακόντισμα στην περίοδο των εορτών. Ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης σημείωσε πως βρίσκονται στην φάση της προετοιμασίας και θα πραγματοποιηθεί τοι δρώμενο στο εορταστικό 12ήμερο.
Όπως ανέφερε “Ναι επιστρέφει ο Άγιος Βασίλης. Εκεί που είναι η είσοδος για τις Στοές των Μεταλλείων, όπου κάθε χρόνο αναβιώνει ένα πολύ σημαντικό και λαοφιλές έθιμο της ευρύτερης περιοχής. Εκεί την περίοδο των Χριστουγέννων, ο «δικός μας» Άη-Βασίλης, ο Μέγας Βασίλειος εκ Καππαδοκίας, περιμένει μικρούς και μεγάλους μέσα στη σπηλιά, για να τους εξιστορήσει την παράδοσή του.
Ο Δήμος Καβάλας και προσωπικά ο Δήμαρχος τήρησε μια πρότασή του να αρχίσει ξανά πάλι ο Αη Βασίλης μετά από 4 χρόνια και να επισκέπτεται το Καππαδοκικό χωριό στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ και να συναντήσει μικρούς και μεγάλους φίλους από όλη την Ελλάδα.
Ένα πολύ σπουδαίο σχέδιο που αφορά την περίοδο του 12ημερου και πολλές οικογένειες έρχονται στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ. Αυτή την στιγμή είμαστε στην φάση της οργάνωσης και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το προσχέδιο για να ανακοινώσουμε πως θα έρθει ο Αη Βασίλης».
ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
Και πρόσθεσε πως «Προετοιμαζόμαστε όλοι μαζί. Η Ν. Καρβάλη τρέχει για να γίνει το εγχείρημα πραγματικότητα. Από το 2000 ήρθε ο Άγιος Βασίλης στην σπηλιά του και όλο αυτό μας έδωσε τρομερές εμπειρίες. Τα παιδιά συμπεριφέρονται φοβερά εμπρός στον Άγιο Βασίλη και καταλαβαίνουν τα παιδιά ότι αυτό που βλέπουν έξω με τον ψεύτικο Άη Βασίλη από την Ευρώπη είναι μια καρικατούρα. Πρέπει όλο αυτό να στηριχθεί και για τα παιδιά, και για το περιβάλλον, και για τις καρδούλες των παιδιών και ανοίγοντας όλο αυτό να καθιερωθεί ο πραγματικός Άγιος Βασίλης, ο Καππαδόκης. Τα πλαστικά μας έχουν κατακλύσει. Αυτά τα φώτα, τα στολίδια δεν υπήρχαν πουθενά. Το 12ημερο έχει γίνει ένα τεράστιο εμπόριο που αρχίζει από το Νοέμβριο. Και το εμπόριο δεν αγγίζει τις ψυχές. Αυτό το αγοράζω πουλάω δεν φτάνει για τις ψυχές μας και την ίδια μας την ζωή . Εξάλλου περιβαλλοντικά είμαστε στο χείλος και πρέπει επιτέλους να γυρίσουμε πίσω. Με αυτή την σκέψη πάμε εμπρός και ζητάμε τον αληθινό Καππαδόκη Αη Βασίλη. Είμαστε πολιτιστικοί φορείς και σκεφτόμαστε με έναν άλλο τρόπο που θέλει να μείνει κοντά στις ρίζες και στις παραδόσεις».

Προηγούμενο άρθροΔιδυμότειχο: Δωρεά 100.000 ευρώ από ζευγάρι ηλικιωμένων στο Γενικό Νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΠέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Δημήτριος Παπαδόπουλος