”Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, με απόφαση της γενικής του συνέλευσης για τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς, αποφάσισε τη μορφή της ολικής αποχής από τα ιατρικά τους καθήκοντα, ξεκινώντας από την Τετάρτη 8 Μαΐου”.
Τα παραπάνω επισήμανε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Άννα Τζαναβάρη, σχετικά με τις κινητοποιήσεις που θα αρχίσουν από τον Μάιο οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
”Η διάρκεια της αποχής θα επανεξεταστεί βάσει των αποτελεσμάτων των επαφών με το υπουργείο Υγείας και της πορείας υλοποίησης των σχετικών δεσμεύσεων από τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ.

Απώτερος σκοπός είναι να κλείσουν όλα τα μικρά εργαστήρια και να συγκεντρωθούν όλες οι εξετάσεις σε μεγάλα και απρόσωπα διαγνωστικά κέντρα.

Η εμπειρία όλων μας είναι ότι γενικά όταν οι πολλοί πάροχοι φύγουν από τη μέση, το μονοπώλιο λειτουργεί μόνο αρνητικά για αυτούς που αναζητούν την υπηρεσία. Ο εργαστηριακός ιατρός δεν εκτυπώνει απρόσωπα απλώς τις εξετάσεις, αλλά τις αξιολογεί βάσει των γνώσεων που απέκτησε στην ιατρική σχολή και στην ειδικότητα. Ο ασθενής δεν γνωρίζει ότι οι εξετάσεις του στην ουσία χρηματοδοτούνται εδώ και χρόνια με μνημονιακό νόμο που παραμένει παρότι βγήκαμε από τα μνημόνια από τον εργαστηριακό ιατρό, αφού το κράτος ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει μόνο στα 30 με 40% τις εξετάσεις”, ανέφερε στη συνέχεια η κ. Τζαναβάρη.

ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΣΩΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
”Με άλλα λόγια μας ζητά να δουλεύουμε 12 μήνες πληρώνοντας τους 4. Κρατά δέσμιους τους ιατρούς γνωρίζοντας ότι εκτός σύμβασης με το μοναδικό κρατικό ταμείο δύσκολα μπορούν να κρατήσουν ασθενείς στο εργαστήριο. Να το πάλι το μονοπώλιο. Γνώμονάς μας είναι η παροχή σωστών υπηρεσιών για τον ασθενή και αυτό θα γίνει μόνο αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Ζητούμε να εφαρμοστούν τα διαγνωστικά πρωτόκολλα που εδώ και χρόνια δεσμεύτηκαν ότι θα εφαρμόσουν βάσει νόμου. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί και η δημόσια υγεία μέσα από την εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων μας. Πάρα πολύ καιρό έχουμε τα θέματα αυτά, τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές και στο παρελθόν και ζητάμε πραγματικά την κατανόηση και την αλληλεγγύη των ασθενών, αλλά είναι πραγματικά το τελευταίο μέσω πίεσης απέναντι σε αυτούς που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν”, επισήμανε καταληκτικά η Άννα Τζαναβάρη.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά εκδηλώθηκε σε καλύβια στην παραλία Ελαιοχωρίου
Επόμενο άρθροΟι χρήστες της Google κατέταξαν το αεροδρόμιο της Καβάλας στο top 5 των αεροδρομίων της χώρας με τις καλύτερες αξιολογήσεις