Υψηλά έθεσε τον πήχη στην πρώτη του ομιλία

Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κι ο νέος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, για την αυτοδιοικητική θητεία 1η Ιανουαρίου 2024 με 31 Δεκεμβρίου 2028.

Η τελετή έλαβε χώρα στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στο οποίο έσπευσαν ορκισθέντες, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι της επαγγελματικής, εκπαιδευτικής, πολιτιστικής ζωής του τόπου, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, Μητροπολίτες, Μουφτήδες, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ώστε «τίμια και ευσυνείδητα να εκπληρώσετε τα καθήκοντά σας».

Στη συνέχεια θρησκευτικό όρκο έδωσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά ο θρησκευτικός όρκος –που δόθηκε στο Ευαγγέλιο και στο Κοράνι για χριστιανούς και μουσουλμάνους αντίστοιχα- κι ο πολιτικός όρκος που επέλεξε μειοψηφία ορκισθέντων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Χριστόδουλο Τοψίδη. «Αγαπητέ μου περιφερειάρχη αναλαμβάνεις δύσκολο έργο, γιατί όλες οι περιοχές της ΑΜΘ έχουν μεγάλες ανάγκες και πρέπει να τις επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει μεγάλος χρόνο να περιμένουμε» σημείωσε.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μετέφερε τη στήριξή του στη νέα Διοίκηση, δεσμευόμενος από τη μία για κοινό αγώνα των Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας με στόχο την επίλυση κοινών προβλημάτων, αφετέρου ότι θα είναι δίπλα στον κο Τοψίδη ως πιο έμπειρος αυτοδιοικητικός.

Ακολούθησε ο πρώτος λόγος του νέου περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος έθεσε ψηλά τον πήχη για τη θητεία του. Υποστήριξε ότι κάθε πρόκληση αντίστοιχη σε ευκαιρία, κάθε πρόβλημα αντιστοιχεί σε λύση και κάθε εμπόδιο αποτελεί έμπνευση για δημιουργία, γιατί «έχουμε όραμα, σχέδιο και τους ανθρώπους». «Δηλώνουμε με περηφάνια ότι είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» ισχυρίστηκε, δήλωση για την οποία θα κριθεί από 1η Ιανουαρίου 2024.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή ανάληψης καθηκόντων των νέων περιφερειακών συμβούλων, ενώ μετά το πέρας της έλαβε χώρα εκδήλωση αναψυχής στο φουαγιέ του Μεγάρου.

Προηγούμενο άρθροΑπό τον νέο χρόνο οι κρίσεις σε Αστυνοµία και Ενοπλες ∆υνάµεις – Η προετοιμασία για τις πρώτες εισηγήσεις
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία η εκδήλωση του Ομίλου INNER WHEEL Καβάλας