Ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου πραγματοποίησε την Γενική του Συνέλευση. Ο πρόεδρός του κ. Γρηγόρης Γρουζίδης σημείωσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και επιδιώκουν να προωθήσουν την επίλυση των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «έχουμε Γενική Συνέλευση που γίνεται μετά τη σύσκεψη της προηγούμενης Κυριακής στη Χρυσούπολη. Εκεί πάρθηκε η απόφαση να γίνουν κατά τόπους γενικές συνελεύσεις στους Συλλόγους για να συζητηθούν τα προβλήματα με τους παραγωγούς και να συναποφασίσουμε το πώς θα κινηθούμε τις επόμενες μέρες. Τα θέματα είναι πολλά, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά γενικώς και πρέπει να δούμε πώς θα κινηθούμε.

Αν δημιουργηθεί η Ομοσπονδία, θα πρωτοστατήσουμε. Έπρεπε να έχει γίνει σε όλες τις περιφέρειες. Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε πρωτοπόροι σ’ αυτό. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιηθεί, να μπει ένα όργανο ψηλά από τους συλλόγους με την ίδρυση μιας διευρυμένης Ομοσπονδίας σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Υπήρξε καθυστέρηση διότι είναι πολυκερματισμένος ο αγροτικός συνδικαλισμός στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό. Και τώρα τα προβλήματα μας αναγκάζουν να δημιουργήσουμε αυτό το όργανο, πιστεύω πιο μπροστά από τις άλλες περιοχές».

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε ότι «θα συζητηθούν τα νέα μέτρα που μπαίνουν σε ισχύ με το νέο έτος. Καλούμαστε να βαδίσουμε σε νέα μονοπάτια. Ο αγροτικός τομέας έχει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Παλεύουμε και για τον καταναλωτή, καθώς τα προϊόντα που πουλάμε εμείς φθηνά, τα βρίσκουμε στο ράφι πανάκριβα.

Θα συζητηθούν επίσης το κόστος παραγωγής, οι εργάτες γης, ενώ σκεφτόμαστε και τις κινητοποιήσεις αφού φτάνουμε σε αδιέξοδο. Είναι θέμα επιβίωσης του κάθε παραγωγού, καθώς είναι δυσβάσταχτες οι καταστάσεις που καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε καθημερινά. Πλέον, με αυτήν την ακρίβεια η κάθε οικογένεια θα δυσκολεύεται να καλύψει και τα προς το ζειν.

Ήδη γίνονται κινητοποιήσεις σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ρουμανία κι αυτό δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της Αγγελικής Δεληκαρη με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκελους για την ογκολογική κλινική του ΓΝ Καβάλας και την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ της Θάσου
Επόμενο άρθροΠεριφερειακό Συμβούλιο για την ακύρωση της απόφασης για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη, θα προσπαθήσει να κάνει η διοίκησης της Περιφέρειας