Την ώρα που θα ανακοινώνεται το όνομα του νέου πολιτικού φορέα των «11» από Χαρίτση, Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραχωρεί συνέντευξη στον ALPHA


Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 σε μία ανοικτή συγκέντρωση -στο Σεράφειο συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων- αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πολιτικού φορέα που συγκροτείται από τα στελέχη που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόεδρο της ΚΟ τον Αλέξη Χαρίτση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα την Πέτη Πέρκα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι την ίδια ώρα, στις 19.00, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA παραχωρεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Το όνομα «Αριστερά μπροστά» – Γιατί διέρρευσε στα ΜΜΕ

Χθες και προχθές τα στελέχη του νέου φορέα συσκέφθηκαν διαδικτυακά προκειμένου να καταλήξουν στο όνομα. Οι πληροφορίες λένε ότι οι 11 βουλευτές είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία ονόματα, το γεγονός ωστόσο ότι το ένα από αυτά- “Αριστερά μπροστά” – διέρρευσε στα ΜΜΕ έφερε μεγάλο προβληματισμό και αναταραχή καθώς κάποιοι το θεωρούσαν το επικρατέστερο.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι το όνομα αυτό παραπέμπει στο κίνημα που δημιούργησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουλ Μακρόν “En Marche” έχει φέρει έντονες εσωκομματικές συζητήσεις ανάμεσα στα στελέχη που μετέχουν στον νέο φορέα.

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι η διαρροή δεν αποκλείεται να έγινε επίτηδες – από την πλευρά της Ομπρέλας η οποία διαφωνεί με το όνομα να έχει κεντροαριστερό προσανατολισμό- προκειμένου να “καεί “ ως πρόταση.

Την ίδια ώρα, σε διάψευση πως το όνομα του νέου εγχειρήματος που θα δημιουργήσουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Δίνοντας το στίγμα που θα έχει ο νέος φορέας, o Νάσος Ηλιούπολος είπε: «Θα έχει ένα καθαρό πολιτικό στίγμα που θα δείχνει ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα».

Προηγούμενο άρθροΜαθιός Ρήγας, COP 28: H Ανατ. Μεσόγειος θα συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια με το φυσικό αέριο και στην ενεργειακή μετάβαση με την αποθήκευση CO2
Επόμενο άρθροΚαλάθι των Χριστουγέννων: Αυτά είναι τα έξι προϊόντα που θα περιλαμβάνει