Γιατροί παθολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας καλούνται να ενισχύσουν το Νοσοκομείο Δράμας. Σύμφωνα με τον Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής κ. Ξενοφώντα Κροκίδη είναι μία μόνιμη πληγή που Νοσοκομείου. Ο κ. Κροκίδης έκανε δηλώσεις για το ζήτημα που έχει ανακύψει για ακόμα μια φορά όπου τόνισε πως «η ανυπαρξία ή υποστελέχωση των παθολογικών κλινικών των γειτονικών νοσοκομείων είναι πλέον δεδομένη κι επηρεάζει και το Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας. Ζητούν βοήθεια από την Υγειονομική Περιφέρεια και στα πλαίσια της βοήθειας αυτής η Υγειονομική Περιφέρεια βάζει στο «παιχνίδι» και τους παθολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Πράγματι το νοσοκομείο μας έχει 2 Παθολογικές Κλινικές και είναι καλύτερο σε ότι αφορά την στελέχωση τους, από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψην πως πρόκειται για 2 παθολογικές κλινικές οι οποίες εξυπηρετούν ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως φυσικά το στελεχιακό δυναμικό είναι σε κάποια μορφή γερασμένο. Άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών οι οποίοι μέσα στο καλοκαίρι έχουν κάνει έναν οικογενειακό – ατομικό προγραμματισμό ο οποίος ενδεχομένως να πάει περίπατο. Για τον λόγο αυτό την έχουμε χαρακτηρίσει μια μόνιμη πληγή, η οποία αν δεν λυθεί στην βάση της, θα επηρεάσει στο διηνεκές και την λειτουργία των κλινικών μας¨.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Ακολούθως έκανε δε λόγο για το υπερεπείγον ζήτημα το οποίο δεν είναι άλλο από την παραίτηση του ενός από τους 2 ογκολόγους από την Γενική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας δηλώνοντας πως «δεν γνωρίζω κάτι, παρόλο η Ογκολογική Κλινική ανήκει στην Β` Παθολογική Κλινική της οποίας είμαι Διευθυντής. Επικοινώνησε μαζί μου και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Πούμουρα, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κάτι νεότερο αν όμως εμείνει ο συνάδελφος στην παραίτηση του, τότε σίγουρα πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη. Προσωπικά, με την ψυχραιμία του «παλιού» γιατρού θα ήθελα να καθησυχάσω τους ογκολογικούς ασθενείς της περιοχής μας αλλά και τους συγγενείς τους, δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε. Οτιδήποτε κι αν γίνει η διοίκηση και τα άλλα όργανα του νοσοκομείου θα προσπαθήσουν να βρούνε μια λύση έτσι ώστε οι ογκολογικοί ασθενείς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και μέρος των Σερρών να συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο¨.

ΕΥΧΕΣ

Κλείνοντας ο κ. Κροκίδης ευχήθηκε ένα καλό καλοκαίρι, να πάρουν όλοι τις ανάσες τους και να ξεκουραστούν και ανέφερε πως το νοσοκομείο είναι ένα «γωνιακό μαγαζί» το οποίο δεν κλείνει με τους γιατρούς να είναι μια ομάδα η οποία θα μπορεί να ανταποκρίνεται τόσο στο εφημεριακό περιβάλλον όσο και στις συνθήκες της κλινικής, όπου υπηρετούν

Προηγούμενο άρθροΧαράλαμπος Δράκος: Είναι αυτονόητη η διαγραφή Λ. Αυγενάκη
Επόμενο άρθροΣε διαρκή ετοιμότητα ο Δήμος Θάσου και η ΔΕΥΑΘ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών