Για μία ακόμη φορά η εταιρεία Kavala Novafert ξενάγησε φοιτητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων στην Νέα Καρβάλη. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό καθώς περίπου 30 φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω στο αντικείμενο τους με τον πιο άρτιο τρόπο. Η εταιρεία απέδειξε για μία ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπο φροντίζοντας για μία επιπλέον κατάρτιση των φοιτητών.

Από πλευράς της η Χημικός Μηχανικός, κ. Θεοδώρα Κουρουρά, Chief Operating Officer της εταιρείας Kavala Novafert σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι «με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε και φέτος τους χημικούς μηχανικούς, φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, κάτι που έχει γίνει θεσμός καθώς κάθε χρόνο έρχονται οι φοιτητές και εκπαιδεύονται σε θέματα ασφάλειας και γνωρίζουν την εταιρεία μας κάνοντας επίσκεψη μέσα στις εγκαταστάσεις της και βλέπουν από πρώτο χέρι πως εφαρμόζονται κάποιοι κανονισμοί ασφάλειας και κάποιες ιδιαίτερες διαδικασίες για την παραγωγική διαδικασία για τα οποία στην συνέχεια κάνουν και ιδιαίτερα μαθήματα».

ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ
Και πρόσθεσε πως «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ανάμεσα στιες επιλογές τους είναι και η εταιρεία μας για να έρθουν και να δουν την λειτουργία μας, να ενημερωθούν και να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις μας και να προσεγγίσουν τους χημικούς μηχανικούς που ήδη έχουμε στο εργοστάσιο και θεωρούμε ότι είναι μία σημαντική συμβολή στην κοινωνία της Ελλάδος και στα Πανεπιστήμια και έχουμε ως στόχο και σκοπό να την συνεχίσουμε και ίσως να την αυξήσουμε».

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Από την πλευρά του ο κ. Τζιμπιλής Ευάγγελος , από το Εργαστηριακό Προσωπικό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που συνόδευε τους φοιτητές σημείωσε ότι είναι υπεύθυνος για την διδασκαλία του μαθήματος Υγιεινή και Ασφάλεια στην Βιομηχανία στο οποίο διδάσκονται φοιτητές στο 3ο , 4ο και 5ο έτος. Ακολούθως ανέφερε ότι «στο πλαίσιο του μαθήματος αυτού οργανώνουν κάποιες επισκέψεις σε Βιομηχανίες επιλεγμένες διαφόρων δραστηριοτήτων και μεταξύ αυτών με χαρά μας και είναι μεγάλη μας τιμή που μας δέχεται η Εταιρία Λιπασμάτων Καβάλας Kavala Novafert .

Οι φοιτητές έχουν μία τεράστια ευκαιρία να δουν το μελλοντικό τους εργασιακό περιβάλλον και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του μαθήματος υγιεινής και ασφάλειας. Πέρα από αυτό οι φοιτητές βλέπουν την παραγωγική διαδικασία καθώς κάναμε κάποια ξενάγηση στο εργοστάσιο, είναι ένα τεράστιο κέρδος για τους φοιτητές και αυτό το μαρτυρά και ο μεγάλος αριθμός των φοιτητών που επιλέγουν να παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα».

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Και χωρίς υπερβολή οι φοιτητές ενθουσιαστήκαν από την ξενάγηση και την ενημέρωση που είχαν καθώς ήταν μία μοναδική ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο επιστημονικό τους αντικείμενο. Αμέσως μετά την ξενάγηση η εταιρεία παρέθεσε γεύμα στους φοιτητές και τον καθηγητής τους σε παραλιακό ουζερί της Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΈκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (25-26/11/2023)
Επόμενο άρθροΣτο τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών, στα Γιάννενα, ο νέος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Μαρκόπουλος