Υπογράφηκε η σύμβαση από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και την ανάδοχο εταιρεία

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου για τον καθαρισμό των τάφρων στα Τενάγη Φιλίππων από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Χρήστο Τσαλιγόπουλο.
Το έργο είναι προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, έχει διάρκεια ολοκλήρωσης τρία χρόνια και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Στόχο έχει τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των βασικών συμβαλλουσών τάφρων στα Τενάγη Φιλίππων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στα αγροκτήματα του Παγγαίου και των Φιλίππων.
Πιο συγκεκριμένα, καθαρισμοί θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα της κεντρικής τάφρου στις περιοχές Γεωργιανής, Αντιφιλίππων, Ελευθερουπόλεως, Αμισιανών, Πολύστυλου, Κρηνίδων, Καλαμπακίου, Φωτολίβους και Συμβολής Σερρών. Εργασίες καθαρισμού θα γίνουν επίσης στα τρικάναλα Λυδίας και Πολύστυλου και στα κάθετα κανάλια, ενώ συμπληρωματικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θυρόφραγμα της Νικήσιανης και στην καταποντισμένη γέφυρα Παλαιοχωρίου.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μεταφορών κ. Χρήστος Γάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων κ. Αρχέλαος Γρανάς, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέας Καραγιώργης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2023 – Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έως και 44% το ποσοστό της ΝΔ, με 163 έδρες – Στάσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 9,6% στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: «Να σταματήσει η Διοίκηση του Δήμου τα “πειράματα” και στο έργο της περιοχής του Αγ. Νικολάου!»