Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον κ. Γιάννη Καραβοκύρη, νόμιμο εκπρόσωπο και συντονιστή της Ένωσης Γραφείων Μελετών που θα εκπονήσει τη μελέτη, η σύμβαση της μελέτης για το αρδευτικό δίκτυο του φράγματος Μαρμαρά στον Ακροπόταμο, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Η μελέτη έχει ως αντικείμενο τα υδραυλικά έργα με τα οποία το νερό άρδευσης του φράγματος Μαρμαρά θα μεταφέρεται από τον ταμιευτήρα του φράγματος στα αγροκτήματα Ακροποτάμου, Πλατανοτόπου, Ποδοχωρίου Κοκκινοχωρίου, Γαληψού, Ορφανίου και Κάριανης.
Πρόκειται για σημαντικό βήμα σε ένα έργο απαραίτητο για την περιοχή, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα επιτρέπει την άρδευση περίπου 24.000 στρεμμάτων αγροτικής γης, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση νερού και στη μεγιστοποίηση της ποιότητας και της ποσότητας της αγροτικής παραγωγής.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Μέτιος πραγματοποίησε σύσκεψη για τα αγροτικά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μεταφορών κ. Χρήστο Γάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων κ. Αρχέλαο Γρανά, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, Βασίλη Δελησταμάτη, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αλιευτική Πολιτική κ. Ανδρέα Καραγιώργη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή, τον κ. Κίμωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος διετέλεσε ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, τους Προϊσταμένους της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα 15 ακριβά φάρμακα για σοβαρές παθήσεις για τα οποία απαιτείται ηλεκτρονική προέγκριση
Επόμενο άρθροΔιδυμότειχο: Εθνοφύλακας εντοπίστηκε νεκρός