Ξεκίνησε χθες το μεταπτυχιακό Φυσικής στο ΔΙΠΑΕ στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Ο Διευθυντής Μεταπτυχιακού κ. Βασίλης Τσιάντος σημείωσε πως η έναρξη έγινε με μία εκδήλωση στη Μεγάλη Λέσχη.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκινάει το μεταπτυχιακό της διδακτικής των επιστημών και σύγχρονης τεχνολογίας. Θα είναι η 6η χρονιά που λειτουργεί το μεταπτυχιακό μας. Οργανώνεται από το τμήμα φυσικής του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα και σε συνεργασία με τα τμήματα χημείας και διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας, επίσης του ΔΙΠΑΕ, καθώς και το τμήμα κοινωνικής εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Σήμερα (σ.σ. χθες) έχουμε την έναρξη και συνηθίζουμε να κάνουμε για το κοινό μια ανοιχτή εκδήλωση, στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, με φιλοξενούμενη την κ. Νικολίτσα Γεωργοπούλου- Λιαντίνη. Είναι η σύζυγος του φιλόσοφου Λιαντίνη, που πολλοί τον είχαν καθηγητή στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας και έχουν διαβάσει τα έργα του. Η κ. Νικολίτσα Γεωργοπούλου- Λιαντίνη είναι ομότιμη καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η δεύτερη ομιλήτρια είναι η κα Μπρόμνη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και θα κλείσει η κα Κερασένια Ατζίνα Παπαλεξίου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών».
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
Πρόσθεσε ότι «το μεταπτυχιακό λειτουργεί φέτος για 6η χρονιά με μεγάλη επιτυχία και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας. Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση είναι στενά συνδεδεμένη με τη φιλοσοφία, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο κάθε εκπαιδευτικός την εργασία του, το επάγγελμά του, την επιστήμη του. Γι’ αυτό θέλουμε λίγο γενικότερα θέματα και αντικείμενα για να γίνει και συζήτηση μετά.
Από την άλλη, οι σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτομίες διδασκαλίας είναι ένα ζητούμενο. Διότι, κακά τα ψέματα φαίνεται ότι σε μεγάλο ποσοστό η διδασκαλία σε όλα τα επίπεδα κυρίως στη δευτεροβάθμια και το πανεπιστήμιο δεν είναι ελκυστική για τους μαθητές και τους φοιτητές. Κάτι θα πρέπει να κάνουμε. Είναι οι σύγχρονες τεχνολογίες από μόνες τους; Δεν νομίζω. Είναι σε συνδυασμό, είναι η ποικιλία των μεθόδων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος; Σίγουρα ο κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να το σκεφτεί, ανά μάθημα, ανά εβδομάδα κι ανά ώρα που διδάσκει. Έτσι και όλες οι θεματικές ενότητες του μεταπτυχιακού μας κινούνται πάνω σ’ αυτό το θέμα, ευελπιστώντας να συνεισφέρουμε στην πορεία για μία καλύτερη εκπαίδευση στην Ελλάδα».

Προηγούμενο άρθροΜπαίνει σιγά- σιγά στη χειμερινή περίοδο η εστίαση στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΠέντε νέα έργα εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Παγγαίου