Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε το νέο έτος στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Συμεών Μαυρίδη το κυριότερο πρόβλημα είναι η ασφάλεια του κτιρίου με την αποκόλληση ενός μαρμάρου από την πρόσοψη του. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για την αποκατάσταση των μαρμάρων.
Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης δήλωσε ότι «το νέο δικαστικό έτος ξεκίνησε, κάναμε τον Αγιασμό κι ελπίζουμε όλα να κυλήσουν ομαλά κι αυτήν τη χρονιά, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα που να κωλύει την όλη λειτουργία των δικαστηρίων. Τα προβλήματα πάντα υπάρχουν και φροντίζουμε να βρίσκουμε τις λύσεις που απαιτούνται. Η χώρα έχει περάσει μια οικονομική κρίση και υπάρχουν κάποιες ελλείψεις αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο.
Πιο συγκεκριμένα, πολλά προβλήματα επιλύονται αλλά προκύπτουν και νέα. Αυτήν τη στιγμή κατά την άποψή μου, το πρώτο πρόβλημα είναι η ασφάλεια του κτηρίου. Επειδή υπήρχε μια αποκόλληση ενός μαρμάρου από την πρόσοψη του κτηρίου, για λόγους ασφαλείας έχει τοποθετηθεί μια περίφραξη γύρω από το δικαστικό μέγαρο και έχει ξεκινήσει διαδικασία για να ελεγχθεί ολόκληρο το κτήριο και να γίνει αντικατάσταση των μαρμάρων από αρμόδιο συνεργείο.
Δεν είμαστε οι μοναδικοί. Κατόπιν συναντήσεως με εκπροσώπους του Υπουργείου, αντίστοιχα προβλήματα έχουν άλλα έξι δικαστικά μέγαρα στη χώρα. Το κόστος είναι τεράστιο και σίγουρα θα απαιτηθεί ένα ικανό χρονικό διάστημα. Οι ενέργειες έχουν ξεκινήσει και προσβλέπουμε στη γρήγορη αποπεράτωση των ενεργειών. Σ’ αυτό βοηθάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας και όλοι οι αρμόδιοι προσπαθούν για να πάμε λίγο γρηγορότερα. Όμως το κόστος είναι τεράστιο, υπάρχει και μια απαιτούμενη διαδικασία και η γραφειοκρατία κυρίως από τα κεντρικά».
ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ & ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
Πρόσθεσε ότι «το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι έχουμε θέμα με το κεντρικό σύστημα ψύξης το οποίο παρ’ ό,τι έγιναν κάποιες προσπάθειες για να αποκατασταθεί κι αυτή η ζημιά, υπάρχουν κάποια προβλήματα. Και εδώ έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις για να λυθεί το πρόβλημα. Για δύο καλοκαίρια κάποιες αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου δεν είχαν ψύξη. Το κοινό εξυπηρετούνταν διότι οι αίθουσες εκείνες είχαν ψύξη αλλά είχε ένα μεγάλο ποσοστό αιθουσών χωρίς ψύξη και ήταν δύσκολο να δουλεύουν οι υπάλληλοι σε συνθήκες καύσωνα. Και γι’ αυτό το θέμα απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό κι όταν το κόστος είναι μεγάλο υπάρχει μία καθυστέρηση.
Το τρίτο πρόβλημα είναι το κλασικό, η υποστελέχωση. Και λόγω των μνημονίων αλλά και της γενικής κατάστασης στη χώρα, δεν έχουμε το απαιτούμενο προσωπικό. Τα επόμενα 3-4 χρόνια αν δεν έρθει νέο προσωπικό ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα.
Αυτά τα έχουμε θέσει γραπτώς επανειλημμένως σαν διοικητικό συμβούλιο και προσβλέπουμε στις λύσεις».

Προηγούμενο άρθροΣΟΚ στη Θράκη – Αυτοπυροβολήθηκε επιχειρηματίας
Επόμενο άρθροΠρόβλημα ακαρπίας στις καλλιέργειες του Νέστου