Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή Περιγιαλίου με τα αδέσποτα σκυλιά. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη χθες συνεργείο του Δήμου Καβάλας επιχείρησε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στο Περιγιάλι ξαναφούντωσε και πάλι το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά και ενώ είχαμε μαζέψει αρκετά, βρέθηκαν κι άλλα. Κάποιοι τα εγκαταλείπουν. Το προτιμότερο θα ήταν πριν τα εγκαταλείψουν να ειδοποιήσουν το Δήμο Καβάλας ώστε να μπορέσει να τα πάρει στο καταφύγιο ή στο κυνοκομείο. Κάποιοι τα εγκαταλείπουν το βράδυ εδώ στην περιοχή και κάποιοι φιλόζωοι που τα ταΐζουν, συντηρούν αυτές τις αγέλες με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα. Ακόμη και χθες το απόγευμα όρμηξαν σε ένα μικρό παιδί. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν και οι κάτοικοι της περιοχής και οι φιλόζωοι κι αυτά τα 10-12 σκυλιά που δημιουργούν το πρόβλημα στο Περιγιάλι να περισυλλεγούν.

Για χθες είπε ότι «μαζί με το συνεργείο βρισκόμαστε στο Περιγιάλι, γίνεται μια προσπάθεια με τη βοήθεια κάποιων κατοίκων που ανοίγουν τις αυλές τους ώστε να βάλουμε εκεί τα σκυλιά και να τα πιάσουμε, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλουν να βοηθήσουν κι ενισχύουν το πρόβλημα. Με το συνεργείο θα είμαστε εδώ και τις επόμενες μέρες για να μαζέψουμε αυτά τα σκυλιά, να τα στειρώσουμε, να τα εξετάσουμε για αρρώστιες και μετά υπάρχει μια 5μελής επιτροπή που θα αποφασίσει για την τύχη αυτών των σκύλων σε ό,τι αφορά την επανένταξή τους».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟ

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι πρόβλημα μόνο της πόλης μας, είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα και γιγαντώνεται όσο το κράτος δεν βοηθάει πραγματικά. Τα χρήματα είναι λίγα για να γίνει η δουλειά.

Γίνεται μια καθημερινή προσπάθεια από τον Δήμο Καβάλας ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν κυρίως στο κέντρο της πόλης. Πρόβλημα υπάρχει και στα χωριά. Γίνεται μια προσπάθεια να υιοθετηθούν κάποια από αυτά αλλά θέλουμε και τη βοήθεια όλων των υπόλοιπων για να μπορέσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα».

Φώτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΚοινωνικός Τουρισμός 2023: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα – Δείτε εάν έχετε επιλεγεί
Επόμενο άρθροΓια τους όρους χρήσης μουσικής στα καταστήματα και τις διαφημίσεις στις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας