Ένα πάγιο αίτημα των Θασίων ικανοποιήθηκε και αφορά την ενίσχυση του νησιού με ένα σκάφος για την μεταφορά των ασθενών. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης σημείωσε ότι σύντομα η Θάσος θα αποκτήσει ένα σύγχρονο σκάφος για να καλύπτει τις έκτακτες ανάγκες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι από αυτά που ακούς και λες ότι δεν θα γίνει ποτέ. Ήταν ένα πάγιο, διαχρονικό και δίκαιο αίτημα της Θάσου, να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς ασθενών με ένα σκάφος. Έχει χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο πολλές φορές και υπήρχε κινητοποίηση κυρίως με φέρι μπόουτ, που σήμαινε και χάσιμο χρόνου. Το Νοέμβριο του 2021 το είχα συζητήσει με τους αρμόδιους και με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τον δήμαρχο κ. Κυριακίδη και είναι κάτι που το καταφέραμε. Μέσα στους επόμενους 24 μήνες, καθώς τα σκάφη θα παραδίδονται σταδιακά, η Θάσος θα έχει επιτέλους ένα σύγχρονο περιπολικό σκάφος με κυρίως σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Θωρακίζουμε έτσι την υγεία τρων κατοίκων του νησιού».

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι «αυτές οι επιτυχίες μπορεί για κάποιους να είναι μικρές αλλά έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών. Καλά είναι τα μεγάλα, τα σπουδαία και τα αναπτυξιακά έργα και η ανάταξη της οικονομίας που έχει πετύχει τα τελευταία 4 χρόνια η κυβέρνηση, όμως τις περισσότερες φορές οι κυβερνήσεις κρίνονται από αυτά που κάνουν για την καθημερινότητα. Σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο, που πρέπει να είναι με ήπιους πολιτικούς τόνους, οι πολίτες θέλουν να ακούσουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν προγράμματα, θέσεις και απόψεις των κομμάτων, εκτός από αυτά που πρεσβεύουν τα κόμματά μας, θα επιχειρήσω να υπάρχει και μία σύγκριση για το τι έκαναν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την 4ετία 2019-2023 σε σύγκριση με αυτά που έκαναν ή δεν έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019. Η σύγκριση είναι πραγματικά καταλυτική. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω. Και για τις δικές μου επιτυχίες, όπως το σκάφος της Θάσου, η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του παλιού Νοσοκομείου, η επίλυση του ιδιοκτησιακού στο Παληό σε συνεργασία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, η δημιουργία των ΚΕΠ στον Αμυγδαλεώνα και τα Λιμενάρια, η επένδυση στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, η μόνιμη γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο της Παραλίας Οφρυνίου, το ΚΕΠ στην Κεραμωτή, το ζήτημα της επίλυσης που είχε να κάνει με την αντικατάσταση για την ύδρευση στην Καβάλα και τις Κρηνίδες και μια σειρά άλλων πραγμάτων που θα τα δούμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Είμαστε της λογικής ότι το είπαμε, το κάναμε και συνεχίζουμε, διότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν. Μαγικά ραβδάκια και συνταγές δεν υπάρχουν».

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη στην έδρα της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας «Μακεδονία» στην Καβάλα πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος
Επόμενο άρθροΣτον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος