Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η επικείμενη συνένωση του ΔΙΠΑΕ Καβάλας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ κ. Χαράλαμπος Δράκος σημείωσε ότι δεν «περπάτησε» το ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.
Όπως ανέφερε “Αυτό το θέμα μας απασχόλησε ενώ προσωπικά ήρθα σε επαφή με ανθρώπους και είδα κινητικότητα οπότε σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Έτσι εύχομαι αυτές οι εξελίξεις χωρίς να είμαι γνώστης όλων των πραγμάτων, να είναι προς το καλό της τοπικής μας κοινωνίας.
Βλέπουμε άλλες πόλεις να έχουν προχωρήσει με την ίδρυση και την λειτουργία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αυτού του στυλ και εγώ στην Καβάλα δεν είμαι ευχαριστημένος από τον πανεπιστημιακό αυτό κόμβο.
Δεν έδωσε ώθηση στην πόλη η 45χρονη λειτουργία αυτού του εκπαιδευτικού ιδρύματος όπως έδωσε το Πανεπιστήμιο στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στα Ιωάννινα, στην Ξάνθη κλπ
Το ίδρυμα γενικώς δεν έδωσε στην πόλη μας αυτή την ώθηση που πήραν άλλες πόλεις γειτονικές ή μη. Η ίδρυση τέτοιων πανεπιστημιακών σχολών σε μια πόλη νομίζω ότι είναι σημαντική. Όλα είναι θέμα διεκδίκησης. Γενικά η Καβάλα δεν φημίζεται για τον τρόπο διεκδίκησης. Και όχι με την Τσανάκα ή τον Μουριάδη. Γενικώς δεν είναι η πόλη που διεκδικεί σωστά κάποια πράγματα. Και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Πώς αλλιώς θα κρίνουμε μια διεκδίκηση; Εκ του αποτελέσματος. Όταν αυτό δεν είναι καλό κάτι δεν πήγε καλά. Προς αυτό το δρόμο πρέπει όλοι να κινηθούμε για να μπορέσουμε να παράγουμε έργο αποτελεσματικό.
Δεν έχει σημασία το πως και το τι. Έχω ακούσει απόψεις και είμαι σχετικός, έχει άποψη και ακούσματα, άκουσα καθηγητές παλιούς και καινούριους, υπάρχουν επιχειρήματα από όλες τις πλευρές, αλλά το θέμα μας είναι πώς όλο αυτό θα περάσει εμπρός για το συμφέρον της πόλης αλλά και της επιχειρηματικής δραστηριότητας”.
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Αναφορικά στην συνέχεια με τις θέσεις στάθμευσης στο Νοσοκομείο τόνισε ότι “Δεν νομίζω ότι αυτό είναι μείζον θέμα. Αντίθετα σημαντικό θέμα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, οι επισκέψεις στην Κίνα που έχει υποβαθμισθεί όπως εγώ νομίζω ενώ μέγα θέμα είναι και αυτό που μας έρχεται, ένας νέος νόμος περί εξωδικαστικού συμβιβασμού, ένα θέμα που βασανίζει πολύ κόσμο.
Το πάρκινγκ και το κυκλοφοριακό στην Καβάλα είναι μείζον θέμα γενικά…. Από την άλλη έχουμε και ευχάριστα όπως το ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γίνεται επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης, της ατζέντας στο ΝΑΤΟ. Λογική εξέλιξη μετά την 4χρονη θητεία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μια πετυχημένη θητεία, άρα αναμενόμενο να τεθεί επικεφαλής. Γνώστης, έχει δημόσιες σχέσεις, έχει συνεργασίες και η τοποθέτηση του ήταν σημαντική και λογική.
Ο Μακάριος Λαζαρίδης από την άλλη ακούγεται για Γραμματέας της Ν.Δ. Όλοι οι γραμματείς έχουν περάσει από κομματικές θέσεις. Αλλά αυτοί οι οποίοι έκαναν καλές θητείες ήταν 2-3 άτομα που πέρασαν όλα τα στάδια της κομματικής ιεραρχίας. Προς αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι θα κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης. Αν ο Μακάριος Λαζαρίδης επιλεχθεί για Γραμματέας μπορεί να είναι Γραμματέας.
Εκ του καταστατικού δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Αλλά δεν πρέπει να είναι Πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών. Προσωπικά μετά την τροποποίηση του 2018 του Οργανισμού Εσωτερικών ο Πρόεδρος με δύο θητείες δεν μπορεί να είναι εκ νέου για 3η φορά. Προσωπικά δεν θα μπορώ αν δεν αλλάξει κάτι”.

Προηγούμενο άρθροO Γιώργος από τη Θάσο χρειάζεται τη στήριξη μας
Επόμενο άρθροΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η χειροτονία του Καβαλιώτη Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου- Φωτορεπορτάζ