Μητσοτάκης: Στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ο πρωθυπουργός – Συναντήθηκε με “γαλάζιους” βουλευτές

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στην αίθουσα συσκέψεων, όπου τους περίμεναν βουλευτές της ΝΔ από την Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στην πόλη.

Μητσοτάκης: Η ατζέντα στη Θεσσαλονίκη – Η παρουσίαση της πλατφόρμας που κάνει εύκολη την επιθεώρηση των έργων στην επικράτεια από κάθε πολίτη με λίγα κλικ

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr». Ο πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εν λόγω εκδήλωση, που αφορά τη διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση και ενημέρωση για την πρόοδο των έργων που συντελούνται στην ελληνική επικράτεια, «ένα αυτονόητο και συνάμα τολμηρό βήμα λογοδοσίας και διαφάνειας, για να αποκτήσουμε όλοι τον έλεγχο των έργων που αλλάζουν τη ζωή, την καθημερινότητά μας», όπως έχει πει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι με τον τρόπο αυτό oι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο περίπου 6.000 έργα και παρεμβάσεις, συνολικού ύψους άνω των 77 δισ. ευρώ, για την αναβάθμιση των δικτύων και των υποδομών, για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την πράσινη μετάβαση σε όλη τη χώρα. Θα σταθεί ιδιαίτερα στα έργα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη, για τα οποία ευρύτερη αναφορά θα κάνει στη ΔΕΘ, όπου αναμένεται να δώσει και την οριστική ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης. Πέρα από το μετρό, τα έργα αυτά είναι η ανατολική εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης (Flyover), η ανάπλαση της ΔΕΘ, η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου, τα έργα στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Παπανικολάου» κ.ά.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται πως πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που είναι το πρόσωπο που έχει προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δίνει και τοπικά και περιφερειακά πολιτικά χαρακτηριστικά στην απόφαση αυτή.

«Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα είναι μια επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη, ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Hot this week

Επιστολή παρέμβασης Κυριακίδη προς Μητσοτάκη: Ζητά έκτακτα μέτρα για το κόστος των καυσίμων στη Θάσο

Ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, απέστειλε επιστολή προς τον...

Η Θρακική Εστία Καβάλας τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα πολιτιστική χρονιά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Θρακική Εστία...

Μάχη για τη ζωή ενός 50χρονου στο Παληό Καβάλας – Η συγκλονιστική περιγραφή διασώστη του ΕΚΑΒ

Μια ανακοπή καρδιάς, ένας απινιδωτής που έφτασε έγκαιρα στο...

Συνάντηση Αναστασιάδη – Δαβάκη στην Ελευθερούπολη με επίκεντρο ζητήματα της περιοχής

O Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό...

Topics

Συνάντηση Αναστασιάδη – Δαβάκη στην Ελευθερούπολη με επίκεντρο ζητήματα της περιοχής

O Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό...

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης επισκέφθηκε την 193 ΜΠΕΠ MLRS στην Ελευθερούπολη

Την 193 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS) στην Ελευθερούπολη...

Η Καβάλα ενώνει τις δυνάμεις της για την πρόληψη – «We Pink Together» στις 11 Οκτωβρίου

Ένα ισχυρό μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης στέλνει η Καβάλα...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες