Ξεκάθαρο μήνυμα ότι «δεν ετέθη ποτέ ζήτημα εθνικής κυριαρχίας από τον Ταγίπ Ερντογάν» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη για θέματα εξωτερικής πολιτικής, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ειδικότερα, στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αίρει όλους τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ουδέποτε ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση την οποία είχα, μου έθεσε θέματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία». «Αν το έκανε, θα έπαιρνε τη σωστή απάντηση», πρόσθεσε.

«Είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε συζήτηση προ ημερησίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όπως είμαι ανά πάσα στιγμή για κατ’ ιδίαν ενημέρωση. Ελάτε επιτέλους για να κάνουμε και την συνάντηση που τόσο έχει συζητηθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ζήτημα της Κύπρου, ο κ. Μητσοτάκης και ενόψει της επίσκεψής του την Τετάρτη στη Λευκωσία, δήλωσε πως η χώρα μας παραμένει αταλάντευτή στην αναζήτηση της δικαίωσης και του τερματισμού της τουρκικής κατοχής στη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. «Οποιαδήποτε συζήτηση που θέτει ως βάση αφετηρίας τη λύση των δύο κρατών απορρίπτεται από την Ελλάδα και τον κυπριακό ελληνισμό. Η δική μας κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνδέουν την πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων με τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας», υπογράμμισε.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της αντιπροσωπείας του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ νομού Καβάλας με την διοίκηση του Δήμου Καβάλας για την προσβασιμότητα του πρώην κτιρίου του ΕΟΚ
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ευσταθίου πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου