Ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εντάσσει την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις στα μεικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, που σήμερα επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας.

Πρεμιέρα του νέου ΕΚΑΒ σε τρία νησιά – Πώς θα συνδράμουν ο Στρατός και η Πυροσβεστική
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ίσως και μέσα στη διάρκεια της ημέρας να έχουμε την απόφαση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αξιοποίηση των μέσων της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα των διακομιδών του ΕΚΑΒ». Επιπλέον πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση των ασθενοφόρων.

Αυτό όπως είπε, δεν αποτελεί υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ καθώς οι αλλαγές για το ΕΚΑΒ θα προχωρήσουν, όπως έχουν δρομολογηθεί.

ΕΚΑΒ: Αυτές είναι οι 3 παρεμβάσεις της κυβέρνησης – Πώς θα συμβάλλει ο στρατός και η πυροσβεστική στα νησιά
Επίσης τόνισε ότι θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία του έργου στο υπουργείο Υγείας και οι πολίτες πρέπει να δουν άμεσα το έργο της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης. Το στοίχημα της Υγείας θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε ότι έχουμε στα χέρια μας τον μπλε φάκελο όπου καταγράφονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας. «Ο πρωθυπουργός μας έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και προσέθεσε ότι στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Από τη δική μας πλευρά υπάρχει δέσμευση να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε σκληρά, τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Με τη δική μας διοίκηση, η υποβάθμιση στο Περιγιάλι τελειώνει εδώ!
Επόμενο άρθροΑναστασία Ιωσηφίδου: Ψεύτικα email, πόλεμος κάτω απο τη μέση και πολλά άλλα πριν απο τις εκλογές του Οκτωβρίου