Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω των ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η πρόεδρός του κ. Κατερίνα Πετράκη δήλωσε ότι ζητούν μία απλούστευση στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ο λόγος των κινητοποιήσεων είναι πάντα αυτός, να γίνουν γνωστά τα προβλήματα και στην κοινή γνώμη. Χθες (σ.σ. προχθές) ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό ότι σ’ αυτό το δίωρο της στάσης, να κάθεται μαζί μας όποιος ασθενής ερχόταν εκείνη την ώρα. Δεν υπήρξε ούτε μία διαμαρτυρία για το τι συμβαίνει εδώ. Κατάλαβαν απόλυτα τι γίνεται, καθόντουσαν εκεί μαζί μας και μας έδιναν συγχαρητήρια. Αυτή είναι η αξία όλων των κινητοποιήσεων, να είμαστε μαζί από κοινού με τους ασθενείς. Διότι εμείς είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία με τους ασθενείς μας. Από κοινού να διεκδικήσουμε μαζί ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες.
Στη στάση εργασίας μίλησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ο καθένας, από μόνος του, χωρίς να είναι κάτι συντονισμένο, κρατούσε μια καρτέλα που έγραφε τα ρεπό και τις άδειες που του οφείλονται. Τα 115 και τα 150 ρεπό να οφείλονται σε έναν εργαζόμενο, σημαίνουν ότι είναι 70 εβδομάδες χωρίς ρεπό. Σε μία εργασία που από τη φύση της απαιτεί εγρήγορση σωματική, πνευματική και ψυχολογική αυτό σημαίνει πολλά».
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Πρόσθεσε ότι «εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Τα προβλήματά μας δεν είναι μόνο αυτά, είναι πολλά. Αλλά αυτό που αναδεικνύουμε αυτήν τη στιγμή είναι μία απλούστατη διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού. Για να πάρουμε μία ανάσα και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Για να μην σταματήσουν και οι ήδη υπάρχουσες λειτουργίες των νοσοκομείων. Δεν είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι μια απλή συνεννόηση. Μια απλή ιεράρχηση των προβλημάτων από πλευράς κεντρικής ηγεσίας, είτε υπουργείου είτε κυβέρνησης. Τους εξηγήσαμε με κάθε τρόπο ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός που έχουν κάνει με τις μόνιμες προσλήψεις, βραχυπρόθεσμα θα προσφέρουν κάτι. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι μας επιτρέψουν να κάνουμε τις προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού που για τη μισθοδοσία τους ήδη προβλέψαμε και δεσμεύσαμε από τα ποσά του νοσοκομείου, από το Φεβρουάριο. Οι διαδικασίες για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού είναι δαιδαλώδεις. Δεν το έκαναν και έγκαιρα, αφού αυτά πρέπει να γίνονται αρχές του χρόνου. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα για το 2023 να έχουμε 2 άτομα επικουρικό προσωπικό να έχουν προσληφθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας στο νοσηλευτικό και το παραϊατρικό. Που θα έπρεπε να είναι πάνω από 20-30. Και θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν και τις αποχωρήσεις του 2023. Όχι όλες τις προηγούμενες, διότι αν πάμε στο ένα προς ένα, ακόμη και στο ένα προς ένα που λένε είναι εμπαιγμός. Και μόνο τις αποχωρήσεις του 2023 να λάβουμε υπ’ όψιν δεν φτάνουν ούτε οι 20 προσλήψεις που έχουμε προγραμματίσει.
Θεωρούμε απολύτως κατανοητό ότι δεν μπορεί καμία υπηρεσία να λειτουργήσει ούτε με το 35% του προσωπικού, ούτε με το 50%, ούτε με το 60%. Γιατί κι αυτοί που εργάζονται εκεί, είναι άνθρωποι».

Προηγούμενο άρθρο“Μαθήματα ΚΑΡΠΑ και χρήσις απινιδωτή από το ΕΚΑΒ που σώζουν ζωές “ αναλύει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κώστας Τσιτσιλικάκης
Επόμενο άρθροΟΛΚ: Στην Καβάλα η συνεδρίαση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος