Η πρώτη φόρτωση πετρελαίου από την παραγωγή του Πρίνου, για τη νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια από τις εγκαταστάσεις της Energean στην Καβάλα τις πρώτες ημέρες του 2024.

Συνολικά, παραδόθηκαν 220.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, με αγοραστή την BP, με το χαρακτηριστικό ότι σε αυτά περιλαμβάνεται και παραγωγή από το κοίτασμα Έψιλον, η οποία επανεκκίνησε τον Νοέμβριο του 2023.

Η Energean προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγής, με χαρακτηριστικότερη την διενέργεια του εσωτερικού καθαρισμού των παραγωγικών σωληνώσεων (coiled tubing) των γεωτρήσεων στην εξέδρα Alpha του Πρίνου, συμπεριλαμβανομένης της οριζόντιας γεώτρησης EAH3 στο κοίτασμα Έψιλον. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια το Νοέμβριο 2023 από εξειδικευμένο ιταλικό οίκο.

Από την εναπόθεση των 30 τόνων Coil Tubing reel και της αντλίας ελικοειδούς σωλήνωσης στην εξέδρα Alpha.

Φέτος ο Πρίνος συμπληρώνει 43 χρόνια παραγωγής πετρελαίου με ένα άριστο ιστορικό στην Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων, καθώς και την προστασία του Περιβάλλοντος. Ο Πρίνος παραμένει η μοναδική περιοχή παραγωγής πετρελαίου της χώρας και με την επένδυση της αποθήκευσης CO2 που έχει δρομολογήσει η Energean θα αποτελέσει, για μια ακόμη φορά στην ιστορία του, πρότυπο τόσο για την χώρα μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοοανατολικής Ευρώπης.

Προηγούμενο άρθροΤεράστια η διασπορά του κορωνοϊού και στην Καβάλα, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει από νωρίς η Διεύθυνση Υγείας
Επόμενο άρθροΤραγωδία: 4χρονος από την Θάσο κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο