Με κάθε τιμή και λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτώβριου στον Δήμο Νέστου. Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων στο Ηρώο της κεντρικής πλατεία της Χρυσούπολης από όλους τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής και κατόπιν η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού κατέκλυσε τα πεζοδρόμια στην οδό Ελ. Βενιζέλου και χειροκρότησε τους μαθητές αλλά και τα μέλη των συλλόγων του Δήμου Νέστου που παρέλασαν με ιδιαίτερη υπερηφάνεια.

Ο Δήμαρχος Νέστου, κ. Σάββας Μιχαηλίδης, με την ολοκλήρωση της παρέλασης δήλωσε: “Η αθρόα προσέλευση του κόσμου σε ένα μεγάλο βαθμό μας μεταφέρει νοερά τον ενθουσιασμό της επετείου της 28ης. Ένα μεγάλο ΟΧΙ μιας μικρής Ελλάδας που όμως μέσα της υπάρχει το πνεύμα από την τεραστία Ελληνική ψυχή που μεταφέρεται στους αιώνες, εμείς οφείλουμε να δώσουμε τον δικό μας αγώνα ώστε αυτό το πνεύμα της αυτοθυσίας να το κρατήσουμε ζωντανό και να το μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές”.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Χρόνια Πολλά Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Ο μεγαλειώδης αγώνας των προγόνων μας εμπνέει διαχρονικά
Επόμενο άρθροΏρα Ελλάδας: Γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω