Στις 13 Οκτωβρίου ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης και στην Καβάλα. Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος σημείωσε πως η τιμή έναρξης της τιμής μάλλον θα είναι γνωστή την Παρασκευή.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «επίσημα η διανομή ξεκινάει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου λόγω του ότι 15 πέφτει Κυριακή. Πιστεύω ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουμε κανονικά τη διάθεση. Οι περισσότεροι συνάδελφοι θα παραλάβουν καύσιμα την Παρασκευή ή το Σάββατο και ανάλογα με τις ανάγκες των καταναλωτών θα βγούμε για τη διανομή.
Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε μια μεγάλη αποκλιμάκωση όσον αφορά το αργό πετρέλαιο, αλλά λόγω του πολέμου στο Ισραήλ βλέπω ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου τις τελευταίες δύο μέρες. Για να είμαστε πιο ακριβείς θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή για είναι πιο ασφαλείς οι πληροφορίες για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος δεν υπάρχει επιδότηση αντλίας όπως είχε δώσει πέρυσι τα κράτος ώστε να υπάρξει μια μείωση της τιμής, έτσι όπως ξεκινάει από το διυλιστήριο, οπότε θεωρώ ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σίγουρα δεν έχουμε τις περσινές τιμές με το αργό πετρέλαιο να ξεπερνά τα 110-120 δολάρια το βαρέλι, αλλά και η συγκυρία δεν είναι ικανοποιητική ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν πετρέλαιο. Ακούγεται πάντως ότι μπορεί να υπάρξει τελικά επιδότηση από τα διυλιστήρια. Περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει και φέτος. Σε λίγες μέρες θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι και θα δώσουμε πιο σαφή εικόνα στους καταναλωτές».
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ
Τόνισε για άλλη μία φορά ότι «το πετρέλαιο είναι ένα αγαθό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Όμως του έχουν επιβάλλει πάρα πολύ υψηλούς φόρους κατανάλωσης τους οποίους θεωρούμε ότι είναι φόροι πολυτελείας. Είναι ένα προϊόν που από το 2010 μέχρι σήμερα τιμωρεί άδικα τους καταναλωτές που το χρησιμοποιούν για να ζεσταθούν. Οι εξαγγελίες που υπάρχουν για διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης, με περισσότερα χρήματα στους δικαιούχους, περιμένουμε τις επόμενες μέρες να διευκρινιστούν.
Θα κάνω για άλλη μία φορά έκκληση στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ώστε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η πλατφόρμα για τους δικαιούχους ώστε να γνωρίζουν ποιοι είναι και πόσα χρήματα δικαιούνται να πάρουν. Και να μην φτάσουμε σ’ αυτά που βιώσαμε στο παρελθόν που παραμονές Χριστουγέννων για να ανοίξει η πλατφόρμα χάνοντας 1,5 μήνα. Είναι άδικο για τους καταναλωτές».

Προηγούμενο άρθροΟι φοιτητές κρατούν σε καλά επίπεδα την επιβατική κίνηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας
Επόμενο άρθροΟ Παύλος Δερμιτζάκης παραιτήθηκε από την ΑΕΛ μετά το ντεμπούτο του: “Δεν μπορώ να δεχτώ να βρίζουν τη μάνα μου”