Η επαναφορά και επικαιροποίηση της μελέτης για τη δημιουργία νέου πάρκινγκ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, είναι η λύση στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει με τις νέες ρυθμίσεις, τόνισε με δηλώσεις του ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ., Ξενοφών Κροκίδης.
”Οι αλλαγές στους χώρους του νοσοκομείου, είναι απόρροια της στάσης των αρμοδίων αρχών, όσον αφορά την πυροπροστασία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι θέσεις στάθμευσης στο νοσοκομείο, που ήδη ήταν περιορισμένες, να γίνουν ακόμη λιγότερες. Πολλοί, όχι μόνο εργαζόμενοι, αλλά και επισκέπτες, χρειάζεται να παρκάρουν σε πολύ μεγάλη απόσταση έξω από το νοσοκομείο και ευτυχώς ακόμα μιλάμε για σχετικά καλές καιρικές συνθήκες. Αν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες και περάσουμε στο χειμώνα καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη”, ανέφερε αρχικά ο κ. Κροκίδης.
H MEΛΕΤΗ
”Από τότε που μπήκαμε στο νέο νοσοκομείο υπάρχει το πρόβλημα του πάρκινγκ. Υπήρχε μία μελέτη ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, για να γίνει σε παρακείμενο οικόπεδο ένα πάρκινγκ, όμως λόγω της υψομετρικής διαφοράς είχαμε το μεγάλο κόστος. Μπήκαμε όμως μετά στα μνημόνια και κρίθηκε ασύμφορο το κόστος, οπότε εγκαταλείφθηκε ως σχέδιο. Σήμερα νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε πάλι στο κάδρο αυτή τη μελέτη, επικαιροποιημένη, όχι μόνο στο κατασκευαστικό σκέλος, αλλά και στη χρηματοδότηση της. Δεν ξέρω αν κοστίζει ακόμη 3 εκατομμύρια, αυτό θα μας το πουν οι ειδικοί”, σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.
ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΕΩΝ
”Ενδεχομένως μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό η ένταξη του έργου στο περιφερειακό πρόγραμμα. Άρα με τη νέα διοίκηση του κ. Τοψίδη, να πιέσουμε όλοι να εντάξει το νέο πάρκινγκ του Γενικό Νοσοκομείου Καβάλας σε ένα περιφερειακό πρόγραμμα, αλλά το θέμα είναι ότι μέχρι αυτό να ενταχθεί και να υλοποιηθεί η κατασκευή του, θα πρέπει να κάνουμε κάτι. Να απευθυνθούμε στους ειδικούς για να μας υποδείξουν τη μεσοβέζικη λύση, προκειμένου να δώσουμε λύση μέχρι να φτιαχτεί το καινούργιο πάρκινγκ. Οι ειδικοί να αποφασίσουν μαζί με τη διοίκηση και την τεχνική υπηρεσία, προκειμένου να δούμε ακριβώς πως μπορούμε να προχωρήσουμε. Άρα οι υπεύθυνοι και οι αρμόδιοι να βρουν μία λύση και εμείς όλοι μετά να προσπαθήσουμε να υπακούσουμε σε αυτές τις προτάσεις και να τις υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο ακέραια”, επισήμανε καταληκτικά ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ.

Προηγούμενο άρθροΠέφτουν οι τελικές υπογραφές για την παραχώρηση του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας «Φίλιππος Β’»
Επόμενο άρθροΣτο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα ενταχθεί η Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας