Πολλά προσδοκούν οι έμποροι της Καβάλας από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη ευελπιστούν με την επόμενη εβδομάδα που θα ξεκινήσουν οι εκπτώσεις να κινηθούν ικανοποιητικά.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε μπει στην καρδιά του καλοκαιριού σε ό,τι έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες αλλά και στο κομμάτι της εμπορικής δραστηριότητας. Ευελπιστούμε ότι θα είναι οι δύο καλύτεροι μήνες. Δυστυχώς ο Μάιος και Ιούνιος δεν έδειξαν κάτι το ενθαρρυντικό στην κίνηση και την επισκεψιμότητα στα εμπορικά καταστήματα. Από πλευράς τουριστών, οι Τούρκοι επισκέφθηκαν την πόλη μας στη διάρκεια των δικών τους θρησκευτικών εορτών, κινήθηκαν περισσότερο στα καταστήματα εστίασης και όχι τόσο στα εμπορικά. Πλέον, έχουμε μπει σε μία άλλη περίοδο που οι Βαλκάνιοι τουρίστες παίρνουν τη μερίδα του λέοντος στην περιοχή μας. Είναι κυρίως Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σέρβοι που κατακλύζουν τις παραλίες και τα καταλύματα».

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «την άλλη Δευτέρα ξεκινάνε και οι εκπτώσεις του καλοκαιριού που αποτελούν κίνητρο για τους καταναλωτές για να αγοράσουν προϊόντα σε πάρα πολύ καλές τιμές. Οπότε ευελπιστούμε ότι στο τέλος Αυγούστου που θα κλείσει η καλοκαιρινή περίοδος θα έχουμε ένα θετικό αποτύπωμα.

Το καλοκαίρι, όμως, δεν ξεκίνησε τόσο καλά. Ήταν και οι καιρικές συνθήκες αλλά ήταν και όλη αυτή η προεκλογική και εκλογική δραστηριότητα που δεν δημιούργησε τα καλύτερα και επιθυμητά αποτελέσματα στο εμπόριο. Πιστεύω ότι έχουμε μπει στις μέρες που θα πρέπει να ξεκινήσει δειλά- δειλά να ανεβαίνει η δουλειά. Αυτό περιμένουμε και είμαστε έτοιμοι σε εμπορεύματα και σε τιμές. Και την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάνε οι καλοκαιρινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου».

Προηγούμενο άρθροΔιάλεξη για τους Έλληνες πρόσφυγες διοργανώνουν οι μηχανικοί της Καβάλας
Επόμενο άρθροΓέμισαν τα καταλύματα στη Θάσο, κυρίως από Βαλκάνιους τουρίστες