Την πρώτη της συνεδρίαση για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, μετά από αυτήν για την εκλογή προεδρείου, πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε βέβαιος ότι η συνεργασία με όλα τα μέλη της Επιτροπής «θα είναι εξαιρετική και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε το μεγάλο και κρίσιμο χρέος μας που αφορά την προστασία των ανθρώπινων ζωών».

Επικαλούμενος μια σειρά στατιστικών στοιχείων για τα τροχαία δυστυχήματα, σημείωσε ότι «ο κώδωνας του κινδύνου είναι ηχηρός και υποχρέωση μας ως Πολιτεία, να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά».

Ένας από τους βασικούς στόχους της Επιτροπής – και προσωπική του επιδίωξη – τόνισε ότι θα πρέπει να είναι η άμεση νομοθέτηση και εφαρμογή του εθνικού στρατηγικού σχεδίου οδικής ασφάλειας 2021 – 2030 που «τρέχει» εδώ και δύο χρόνια και θέλει τη μείωση των θανάτων και των σοβαρά τραυματιών κατά 50% μέχρι το 2030.

Αναφέρθηκε στις βασικότερες προβλέψεις του σχεδίου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην οδήγηση ηλεκτρικών οχημάτων, που – όπως είπε – «αλλάζει τα δεδομένα στην οδική ασφάλεια» και τα οποία πρέπει να καταγραφούν αναλυτικά και να ενταχθούν στο νέο νομοθετικό πλαίσιο.
Ταυτόχρονα, επισήμανε την ανάγκη η Επιτροπή να γίνει πιο εξωστρεφής προτείνοντας και υλοποιώντας δράσεις με τα υπουργεία, με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ιδρύματα και ινστιτούτα, «έτσι ώστε να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς και κατ’ επέκταση στη μείωση των θανάτων».

Προηγούμενο άρθροΣτα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας – Ιδιωτική επίσκεψη στο σπίτι του Ζόραν Ζάεφ
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Έχουμε συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση για την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό