«Το δίλημμα πλέον για τους πολίτες δεν είναι το “δεξιά ή αριστερά”, αλλά το “μπροστά ή πίσω”. Και αυτή η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγούν την Ελλάδα ολοταχώς μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Όροι δόμησης, κατασκευής, επιτρεπόμενες χρήσεις γης για κέντρα δεδομένων, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις».

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, πράσινη ανάπτυξη» το οποίο αποτελεί ένα κομβικό στοίχημα για την Κυβέρνηση για την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι «η οικονομική ανάπτυξη συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος».

Όπως σημείωσε, «πεποίθησή μας είναι η ευημερία με οικολογικό πρόσημο, κάτι που αποτυπώνεται και στο ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που συζητάμε σήμερα εδώ. Σχεδόν το σύνολο των ρυθμίσεων έχουν έντονο αναπτυξιακό άρωμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επενδυτές να τοποθετηθούν, βεβαίως υπό συγκεκριμένους όρους και κανόνες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα υπεράκτια αιολικά πάρκα, για την υλοποίηση των οποίων προβλέπεται η εξασφάλιση επιπλέον ηλεκτρικού χώρου μέχρι το τέλος του 2030. «Με αυτή την εξέλιξη δίνουμε μια επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα στους επενδυτές που σκοπεύουν να διαθέσουν τα χρήματα τους προς αυτήν την κατεύθυνση και, ως φαίνεται, δεν είναι λίγοι αυτοί», είπε.

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι σε θέση να μετατραπεί εξαγωγική ενεργειακά και οι επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα να αποκτήσουν επιπλέον προστιθέμενη αξία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το περιβάλλον και για την οικονομία μας».

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η ομάδα των 9 βουλευτών που αποχώρησαν – Αναμένεται η συγκρότηση νέας Κ.Ο. με 11 μέλη (Ονόματα)
Επόμενο άρθροΤΑΙΠΕΔ: Yπογράφηκε η υποπαραχώρηση του λιμένα “Φίλιππος Β” στη Καβάλα