Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Συναντήθηκε με τη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα εξωτερικά ιατρεία.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά, «άκουσα τα προβλήματα και τις σκέψεις τους, ανταλλάξαμε απόψεις και συμφωνήσαμε ότι έχουν γίνει πολλά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά υπάρχουν και πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τα διαχρονικά του προβλήματα, πέρασε με επιτυχία τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας, έμεινε όρθιο και έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα. Τη στιγμή μάλιστα που παγκοσμίως Συστήματα Υγείας – πρότυπα για εμάς, κατέρρευσαν.

Έμεινε όρθιο φυσικά γιατί όλο το προσωπικό των μονάδων υγείας ξεπέρασε τις ανθρώπινες δυνατότητες.

Η αναβάθμιση του ΕΣΥ αποτελεί μια από τις μεγάλες προτεραιότητες της επόμενης
Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη – εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν και πάλι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Υπάρχουν οι γνώσεις, η εμπειρία, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να το
πετύχουμε.
Στο πλαίσιο αυτό, θα προσληφθούν 10.000 γιατροί και νοσηλευτές, πολλοί εκ των οποίων υπηρετούν ήδη στο Σύστημα Υγείας, θα αναβαθμιστούν 80 νοσοκομεία και 156 κέντρα υγείας και θα αλλάξει η λειτουργία του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε ο μηχανισμός να ανταποκρίνεται πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά.

Ήδη για όλα αυτά έχουμε εξασφαλίσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από το Ταμείο
Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε».

Προηγούμενο άρθροΗ ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στην Πέραμο
Επόμενο άρθροΤο νέο κατάστημά τους, με εργαλεία χειρός, εγκαινίασαν οι Αδελφοί Πούλου στον Αμυγδαλεώνα