Ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έκανε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, αναφορικά με τις παρεμβάσειςτου για την εξασφάλιση προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο φρούριο της Καβάλας και την προσπάθεια οικειοποίησης από την πλευρά της δημοτικής αρχής, μέσα από την σχετική ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διευθύντριας Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της «Δημωφέλεια». 

 

Πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο ο κ. Λαζαρίδης έχει ασχοληθεί προσωπικά, συμβάλλοντας στην ένταξη των έργων και στην εξεύρεση της χρηματοδότησής τους.

 

Κάτι που είχε ανακοινώσει στις 14 Δεκεμβρίου 2020, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ και το δημοσιογράφο κ. Σάκη Ασβεστά. Η ανακοίνωσή του αφορούσε την ένταξη του έργου «Εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑμεΑ στο χώρο του Φρουρίου Καβάλας (Ακρόπολη)», αποτελούμενο από δυο υποέργα, με φορέα υλοποίησης τη «Δημωφέλεια», από το πρόγραμμα «Leader Αλιείας 2014 – 2020».

 

Ολόκληρη η ανάρτησή του έχει ως εξής:

 

«Την περασμένη Παρασκευή υπέπεσε στην αντίληψή μου μια ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας και της “Δημωφέλει”. Σύμφωνα με αυτήν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ιακωβίδης και η Διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, κυρία Κορίνα Γανίτου, επιθεώρησαν τις παρεμβάσεις για την εξασφάλιση προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο φρούριο και τις εργασίες υποδομής πριν την τοποθέτηση κερκίδων στο υπαίθριο θέατρο.

 

Θα σταθώ στην πρώτη … επιθεώρηση, αυτή της εξασφάλισης προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο φρούριο.

 

Θα γυρίσω αρχικά τη μνήμη του κ. Ιακωβίδη και της κυρίας Γανίτου στον μακρινό Δεκέμβριο του 2019. Τότε που η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση του κ. Μουριάδη ενός ευρωπαϊκού προγράμματος ύψους 4.000.000 ευρώ για την ιστορική χερσόνησο της Παναγίας.

 

Χωρίς να σκεφτώ το όποιο πολιτικό κόστος μπορεί να είχα βγήκα καθαρά και έντιμα, στις 10 Δεκεμβρίου 2019, και δήλωσα ότι “η απόρριψη από τη αντιπολίτευση του προγράμματος για την Παναγία κινείται απέναντι στο συμφέρον των πολιτών”.

 

Και θέλω να ξέρουν οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου ότι είχα πολιτικό κόστος. Κόστος από την πολιτική και κομματική ελίτ της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, η οποία ακόμη και σήμερα με κατηγορεί για στήριξη στο πρόσωπο του Δημάρχου – άσχετα αν αυτή η ίδια ελίτ συνεχώς συνωστίζεται πέριξ του κ. Μουριάδη δίνοντας από κοινού συνεντεύξεις τύπου μαζί του.

 

Προφανώς, όμως, το πολιτικό κόστος μπροστά στην επίλυση των προβλημάτων της Καβάλας μας δεν με απασχολεί. Κάτι που έχω αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν με πιο εμβληματικό την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του παλαιού νοσοκομείου. 

 

Γι’ αυτό, άλλωστε, στην ίδια ανακοίνωση επισήμαινε ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βρούμε κονδύλια για την Παναγία, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ανάπτυξης της περιοχής.

 

Πραγματικά, ένα χρόνο μετά, στις 14 Δεκεμβρίου 2020, σε συνέντευξή μου στην ΕΡΑ και το δημοσιογράφο κ. Σάκη Ασβεστά, ανακοίνωσα την ένταξη του έργου “Εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑμεΑ στο χώρο του Φρουρίου Καβάλας (Ακρόπολη)”, αποτελούμενο από δυο υποέργα, με φορέα υλοποίησης τη “Δημωφέλεια”, από το πρόγραμμα “Leader Αλιείας 2014 – 2020”.

 

Το έργο δηλαδή που επιθεώρησαν ο κ. Ιακωβίδης και η κυρία Γανίτου, χωρίς καμία αναφορά στο ποιος συνέβαλε στην ένταξή του και στην εξεύρεση της χρηματοδότησης.

 

Περίμενα και από τους δυο περισσότερο θάρρος αναγνώρισης του έργου και της προσπάθειας ενός – έστω – πολιτικού τους αντιπάλου! Φυσικά το ίδιο πολιτικό θάρρος περίμενα και από τον κ. Μουριάδη. Εις μάτην όμως…

 

ΥΓ. Για όσους σπεύσουν – αν σπεύσουν – να με αμφισβητήσουν, παραθέτω δυο links από sites της Καβάλας, εκείνης της περιόδου. Τότε που ούτε ο Δήμαρχος, ούτε πολύ περισσότερο οι Ιακωβίδης – Γανίτου είχαν ιδέα για το έργο, που έσπευσαν να οικειοποιηθούν!…»

 

https://bitly.ws/Zq8Q

 

https://bitly.ws/Zq9k

Προηγούμενο άρθροΆμεσα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης και επανάχρησης του κτιρίου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών, στην Ελευθερούπολη προϋπολογισμού 1εκ€
Επόμενο άρθροΟ Μακάριος μεταξύ των επικρατέστερων για Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας