➢ «Έχουν δίκιο οι κάτοικοι της Ηρακλείτσας που αντιδρούν»

Την πορεία της επένδυσης στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας κλήθηκε να σχολιάσει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ της Καβάλας:
«Ως Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε στην ανάγκη των επενδύσεων για τη χώρα. Μια τέτοια είναι αυτή που πρόκειται να γίνει στη Νέα Ηρακλείτσα. Θα πρέπει βεβαίως να καταλάβει ο επενδυτής, ο κ. Χαντιτάτζι, ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο οφείλει να σεβαστεί και να τηρήσει, ώστε και με τη βοήθεια στη συνέχεια όλων μας να προχωρήσει σε αυτή την μεγάλη επένδυση».
Δεδομένου δε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, όταν έβγαλε τη σχετική προκήρυξη, δεν μπορούσε να προσδιορίσει τι ακριβώς θα γίνει στην Αλάνα, ο κ. Λαζαρίδης, πέρα από τις βίλες που θα κατασκευαστούν στο χώρο, προτείνει να φτιαχτεί και ένα 4άστερο ή 5άστερο ξενοδοχείο, προκειμένου η περιοχή μας, «να αποτελέσει πόλο έλξης υψηλού ποιοτικά τουρισμού».
Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα ζητήσει συνάντηση με τον κ. Χαντιτάτζι, «ώστε να μου αναλύσει το πλάνο και το σχέδιό του του και να του καταστήσω σαφές ότι θα πρέπει να σεβαστεί το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη χώρα μας. Αν αυτό δεν μπορεί να το αντιληφθεί, είναι πρόβλημά του. Θα έχουμε πρόβλημα στην πορεία υλοποίησης του project του. Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλάβει πως δεν μπορούμε να πορευτούμε με τη λογική ‘’και με τον παρά μου και με την κυρά μου’’. Έχουν δίκιο οι κάτοικοι της Ηρακλείτσας που αντιδρούν. Υπάρχει ένα πλαίσιο, υπάρχει μια χώρα σοβαρή, μια κυβέρνηση που πιστεύει στις επενδύσεις και τους επενδυτές. Θα είμαστε δίπλα του για να τον στηρίξουμε να ξεπεράσει ενδεχόμενες αγκυλώσεις και εμπόδια γραφειοκρατικά, όμως μέσα σε ένα πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι του κράτους».

Προηγούμενο άρθροΣάλος από τις δηλώσεις Ξυδάκη για «ομίχλη στα μυαλά» όσων ψήφισαν ΝΔ και «Σύνδρομο της Στοκχόλμης»
Επόμενο άρθροMoody’s: Θετική για το αξιόχρεο της Ελλάδας μία νέα κυβέρνηση της ΝΔ – Προβλέπει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις του χρέους παγκοσμίως