Στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη συμμετέχει ο βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Όπως εξήγησε ήδη έχουν συμπληρωθεί 10 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα Τακτικό μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών τοποθετήθηκε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προήλθε μετά από συνεννόηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη και αίτημα του τελευταίου που έκανε δεκτό ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής είναι καθημερινές, καθώς το πόρισμα πρέπει να βγει το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε οι συγγενείς των 57 θυμάτων να μάθουν τί ακριβώς συνέβη εκείνο το τραγικό βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη “Μια επίπονη διαδικασία που πρέπει να κυλήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και θα πρέπει οι γονείς, οι συγγενείς, όλοι μας εν τέλει να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη και είχαμε αυτή την ανείπωτη τραγωδία με την απώλεια αυτών των νέων ανθρώπων.

Υπάρχει πολύ συναίσθημα ενώ θα έρθουν να καταθέσουνε και πολλοί συγγενείς των θυμάτων πότε αυτό αφορά όλους μας. Ένα τραγικό βράδυ, στην καταραμένη κοιλάδα των Τεμπών που έχασαν την ζωή τους 57 άτομα.

Μια σύγχρονη εθνική τραγωδία όπως και η τραγωδία στο Μάτι που χάθηκαν 102 άνθρωποι και είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν χωράει ούτε πολιτική εκμετάλλευση, ούτε πολιτική κουβέντα.

Ελπίζουμε το αίμα που τόσο άδικα χάθηκε να είναι το τελευταίο που χάνεται στην χώρα μας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Συνεδριάζουμε καθημερινά και έχουμε 2-3 μάρτυρες κάθε φορά”.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να είναι επιφυλακτικός ως προς το τελικό συμπέρασμα και πόρισμα. “Σίγουρα υπάρχουν και διαχρονικές ευθύνες, πολιτικές, τις οποίες ανέλαβε μόνο ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν όλα τα άλλα κόμματα σφύριζαν αδιάφορα. Βγήκε και το πήρε επάνω του, την μεθεπόμενη ημέρα της τραγωδίας, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη συνολικά…

Το λέω αυτό γιατί η συγκεκριμένη σύμβαση που αφορά την τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση, η περίφημη 717 ξεκίνησε επί ΝΔ, εγκαταλείφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έκανε αυτά που έπρεπε από το 2019 και μετά αλλά δεν είχαμε προλάβει να το ολοκληρώσουμε όλο αυτό…

Από το 25% πήγαμε στο 80% του συνολικού έργου. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Κώστα Καραμανλή που επίσης ανέλαβε τις ευθύνες ενώ από εκεί και πέρα διερευνούμε και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Άλλωστε αποκαλύφθηκαν και πολλά μέχρι σήμερα, όπως ότι ο μηχανοδηγός είχε ήδη υποστεί 2 εγκεφαλικά, και θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και στην εταιρεία διαχείρισης του σιδηροδρόμου όπως και στην ανεξάρτητη αρχή των σιδηροδρόμων, για το γεγονός ότι δεν είχε φροντίσει να κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει. Απλά είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα και δηλώνω ότι σταματώ εδώ” σχολίασε χαρακτηριστικά.

ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Την πρόθεσή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Όπως ανέφερε “Η πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και οι διευκρινίσεις που αυτός παρείχε όσον αφορά το περιεχόμενο της συγκεκριμένης νομοθετικής παρέμβασης επηρέασαν καταλυτικά την απόφασή μου”.

Έκανε λόγο για «ισορροπημένο νομοσχέδιο», το οποίο δεν περιλαμβάνει την παρένθετη μητέρα για τους ομοφύλους, τη μετατροπή δηλαδή των γυναικών σε μηχανές παραγωγής παιδιών κατά παραγγελία, ενώ θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν υιοθετούνται οι όροι «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

Αναφορικά με τον γάμο, όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, η μόνη διαφορά σε σχέση με σήμερα είναι ότι το σχετικό σύμφωνο θα υπογράφεται στο δημαρχείο, αντί του συμβολαιογραφείου.

Όσο για την υιοθεσία, υπενθύμισε ότι από το 1946 προβλέπεται στην Ελλάδα η υιοθεσία από έναν άγαμο άνδρα ή από μία άγαμη γυναίκα, ενώ με τα νέα δεδομένα η υιοθεσία θα μπορεί να γίνεται και από ένα ζευγάρι, ακόμα και ομόφυλο.

«Είναι καλύτερο και πιο ασφαλές από πολλές πλευρές ένα παιδί να έχει δύο γονείς και όχι έναν» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, επισημαίνοντας ότι «διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν και μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες, μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει».

Παράλληλα, ανέφερε ότι στη χώρα μας το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ψηφίστηκε το 1976 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, και αυτό για την κατάργηση των διακρίσεων, βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, ψηφίστηκε το 2005, πάλι επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Προηγούμενο άρθροΠεριφερειακό Συμβούλιο για την ακύρωση της απόφασης για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη, θα προσπαθήσει να κάνει η διοίκησης της Περιφέρειας
Επόμενο άρθροΕυαγγελία Δρακονάκη: Αν είναι αναπόφευκτη η συγχώνευση των ΔΕΥΑ ας περιοριστούμε σε επίπεδο νομού