Την τεράστια αναπτυξιακή σημασία για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και την Καβάλα της υποπαραχώρησης του λιμένα «Φίλιππος Β’» προς αξιοποίηση, υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ως εισηγητής του νομοσχεδίου εκ μέρους του Κόμματός του για την κύρωση της σχετικής σύμβασης.

Όπως τόνισε, «σε υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι το Κράτος έχει συνέχεια και έρχεται να ανοίξει ένα νέο αναπτυξιακό κεφάλαιο για την περιοχή, κάνοντας πράξη το όραμα που περιγράφουμε την τελευταία πενταετία για την Βόρεια Ελλάδα. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τους Κήπους του Έβρου και από την Κατερίνη μέχρι τη Φλώρινα. Δεν έχει άλλωστε περάσει πολύς καιρός που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, περιέγραφε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του 2030, που περιλαμβάνει περισσότερα από 360 έργα, ύψους 6,8 δις ευρώ».

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στη διασφάλιση πολλών και καλών νέων θέσεων εργασίας, σύγχρονων υποδομών και στην κατ’ επέκταση ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

«Η διαδικασία υποπαραχώρησης για την αξιοποίηση του λιμένα «Φίλιππος Β’», με ένα σημαντικό τίμημα αλλά και με πολύ σημαντικές δεσμεύσεις για τις επενδύσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στον χώρο, δίνει μια μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην Βόρεια Ελλάδα. Το λιμάνι της Καβάλας θα αποτελεί πλέον μία σημαντική πύλη εισόδου και εξόδου προϊόντων προς και από τη χώρα μας. Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό και προφανώς σε συνεργασία με τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, διευρύνει τις προοπτικές περαιτέρω οικονομικής διείσδυσης της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή».

Επικαλέστηκε δε παλαιότερη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ότι η περιοχή έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και προφανώς το λιμάνι της θα συνεισφέρει περαιτέρω στην αναπτυξιακή της δυναμική, αλλά και στη δυναμική συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της Γενικής Πρόξενου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη στον Δήμαρχο Θάσου
Επόμενο άρθροΔεν θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 20 Μαΐου το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας